Perhe-elämä

3 äitiä, 2 isää, ja 5 sisarusta: Hanlonin tarina

Melkein 21 vuotta sitten minä ilmestyin tähän maailmaan. Vanhempani olivat naimisissa ja olin heidän esikoisensa. Kaikki oli hyvin, kunnes olin melkein 1,5 vuotta vanha. Vanhempani erosivat, ja minä muutin isäni kanssa tätini ja setäni luokse Bournemouthiin. Äitini kertoi isälleni, että minun olisi parempi olla isäni kanssa. Vasta vähän aikaa sitten opin, että äitistäni tuntui kuin hän ei olisi ollut tarpeeksi hyvä äiti minulle ja että häntä kritisoitiin jatkuvasti siitä, kuinka hän kasvatti minua.

photo 1

photo 2

Kun minä olin täyttänyt kaksi vuotta, isäni tapasi Isabellan. Isabellalla oli neljä vuotta minua vanhempi tytär aiemmasta liitosta. Hänen nimensä on Jeremiah. Voisi kai sanoa, että suhde eteni hyvin nopeasti, sillä me muutimme pian Isabellan ja Jeremiahin luokse ja pikkusiskoni syntyi kesällä. Kate on kolme vuotta minua nuorempi. Isäni ja Isabella menivät naimisiin muutama kuukausi Katen syntymän jälkeen, ja me asuimme vain vähän matkan päässä tätini luota.

photo 3

Olen aina tiennyt, ettei Isabella ollut biologinen äitini, mutta minut pakotettiin kutsumaan häntä äidiksi koko elämäni ajan. Äitini ei ollut minuun yhteyksissä muuta kuin synttärikorttien muodossa, mitkä hän lähetti minulle vuosittain ja allekirjoitti kortit aina sanoen “Annalta (äiti)”.

Sanotaan, että kuka tahansa voi olla äiti, mutta siihen tarvitaan joku aivan erityinen ollakseen oikeasti jonkun äiti. Isabella ei ollut äiti minulle. Minua ei aina päästetty mukaan osallistumaan kaikkeen ja minua muistutettiin jatkuvasti siitä, etten oikeasti ollut Isabellan lapsi. Totta kai hän vaatetti ja syötti minut, mutta se on se vanhemmuuden helpoin osa. Jos hän osti minulle jotain uutta, hän takavarikoi sen vain muutama viikko myöhemmin tyhmien syiden vuoksi. Sen takia olen aina ollut hyvin pakkomielteinen kaiken saamani uuden kanssa, sillä en ikinä tiennyt kuinka kauan sain sen pitää.

En muista kuinka vanha olin kun tajusin Isabellan olevan alkoholisti. Hänellä oli tapana juoda joka ilta, mutta ei ylettömästi. Sitten se meni siihen pisteeseen, että isäni lähtiessä tekemään yövuoronsa rekkakuskina, minä ja siskoni olimme yksin humalassa olevan vanhemman kanssa. Tietysti, jos Isabellalta kysyi hänen alkoholismistaan, hän kielsi kaiken. Aikanaan se tosin muuttui siihen, että hänen alkoholisminsa oli minun syyni. Jeremiah oli samaa mieltä äitinsä kanssa ja sanoi myös suoraan minulle, kuinka äitinsä alkoholismi oli minun syyni. En ole nyt puhunut Jeremiahin kanssa kahteen vuoteen.

Muutin pois kotoa aikalailla heti, kun täytin 18 vuotta. Elämäni muutti heti paljon paremmaksi, mutta minusta tuntui jo sillon ja vieläkin, että menetin paljon lapsuudessani kaiken kokemani takia.

Tammikuussa 2015 tapasin Danin ja Maijun. Meistä pian tuli ystäviä, ja minä aloin avautumaan lapsuudestani. Juuri ennen kuin olin tavannut heidät, minulla diagnosoitiin bipolaarinen oireyhtymä. En kuitenkaan ollut syönyt lääkkeitäni, sillä pelkäsin niin paljon mahdollisia sivuvaikutuksia. Maiju ja Dan saivat minut vakuuttuneeksi lääkkeiden avusta, joten heidän avullaan aloitin vihdoin lääkkeiden ottamisen. He tukivat ja auttoivat minua niiden ensimmäisten vaikeiden viikkojen yli, kun elimistöni totutteli lääkkeisiin. Aloin kutsumaan Maijua “äiti Madgena” ja annoin hänelle kortin äitienpäivänä. Elsaa ja Rubya aloin kutsumaan siskoikseni.

photo 7

photo 6

Kun Dan ja Maiju muuttivat uuteen kotiin, minä auton heitä muutossa ja yövyin heillä sen viikonlopun. Dan sitten sanoikin, että minä voisin muuttaa yhteen heidän kanssaan, joten tarkistimme uudelta vuokranantajalta olisiko tämä mahdollista. Vuokranantaja antoi minulle luvan olla täällä joka viikonpäivä ja ainakin joka toinen viikonloppu. Joten Dan ja Maiju antoivat minulle oman avaimen asuntoon, ja niinpä minä pysyin täällä! Kutsun Maijua ja Dania isäksi ja äidiksi, ja he kohtelevat minua kuin omaa tytärtään. En voisi olla onnellisempi uuden pienen perheeni kanssa! Odotan kauheasti uuden vauvan syntymistä (pidän sormia ristissä, että se olisi poika!).

Me olemme kuin ihan oikea perhe.

photo 8

photo 9

rakkaudellam

Tagged , , ,

12 thoughts on “3 äitiä, 2 isää, ja 5 sisarusta: Hanlonin tarina

 1. Hihi, ajattelin ensin otsikon alusta, että teille on taas muuttanut uusia ihmisiä..! 😀 Kivasti kirjoitettu juttu ja kia juttu kaikkinensa, että olette löytäneet toisenne! Tuosta järjestelystä on niin paljon emotionaalistakin hyötyä teille kaikille! Ja Hanlon on kyllä niin paljon teidän tyttöjenne näköinen, ainakin näin kuvissa, että hyvin sopii joukkoon mukaan! 🙂 Sinun elämäsi on niin uskomatonta, ettet varmasti itsekään olisi taas uutenavuotena ajatellut, että uusi vuosi tuo sinulle muassaan kaiken tämän, mitä tänäkin vuonna on jo tapahtunut. Ja vuosi on vasta puolivälissä! Olkoon loppuvuosikin yhtä taianomaisen ihana!

  1. Ihana tessa, repesin! Me taidetaan asua kuitenkin aikamoisessa kommuunissa 😀 Ja on todellakin, kaikki on meille niin paljon helpompaa kun on apua ja Hanlonkin vaikuttaa paljon paremmalta itsessään kuin mitä silloin kun hänet tapasimme (vaikka silloinkaan ei ollut epäilystäkään esim. siitä, että hän oli hyvä ja turvallinen lasten kanssa)! Ja äläpä muuten mitä, meiltä on jo kadullakin kysytty jos me ollaan siskoksia ja sitten saatu hämmentyneet lookit, kun ollaan vastattu että ei kun äiti ja tytär XD Ja sama siis pätee Rubyn ja Elsaan sekä Hanloniin, heissä kaikissa on niin paljon samaa näköä… !

   JA NIINPÄ! En olisi voinut kuvitellakaan miten hyvin asiat on nyt!
   Kiitos rakas <3

 2. Uskomattoman ihana tarina! Ajattelin, että näin voi käydä vain elokuvissa. Upeaa, että löysitte toisenne 🙂 Näytätte niin onnellisilta kuvissa. Hanlon vaikuttaa sopivan loistavasti perheeseenne. Kaikkea hyvää koko poppoolle!

   1. Harvoin elokuvat perustuvat tositapahtumiin, korkeintaan löyhästi. Joka tapauksessa hienoa, että löysitte toisenne!

Leave a Reply