Perhe-elämä

Elsan räkäiset kuulumiset

Elsan kanssa olemme löhöilleet viime aikoina paljon kotona. Ensin se hampaiden tehtailu, joka aiheutti tytölle kuumetta, ärtymystä ja jopa ongelmia syömisen kanssa. Sitten tyttö nappasi isältään kesäflunssan. Flunssan, joka kehittyi keuhkoputkentulehdukseksi. Korkeaa kuumetta, ärtynyttä tyttöä ja vielä vähän lisää syömisongelmia, kun nieleminen ei tuntunut kivalta yskimisestä kipeytyneestä kurkusta.

postaus

Viime viikolla Elsa saikin sitten antibioottikuurin, joka jo parin päivän jälkeen sai kuumeen laskemaan ja kaiken sen rään muuttumaan soljuvammaksi ja kirkkaammaksi. On tyttö puhallellut nenästään niin komeitä räkäpalloja, että on melkein pitänyt olla ihan ylpeä! Ja vielä enemmän iloinen siitä, että se räkä lähti viimein liikenteeseen.

Eilen antibioottikuuri loppui, mutta räkää tuo nenäroottori vielä tuottaa. Olinkin yhteyksissä lääkäriin, joka pyysi tuomaan tytön näytille heti huomenna aamulla. Jos kyseessä oli bakteeritulehdus, pöpön olisi pitänyt jo kuolla ja pienellämme kestää vain hetken tyhjentää röörinsä kaikesta kuonasta. Tai sitten vaihteeksi tyttö onkin napannut jonkun viruksen immuniteettiaan kehittämään.

Hellyydenkipeä Elsa on kuitenkin jo niin paljon paremmalla tuulella kuin vielä muutama päivä sitten, on tänäänkin kikatellut leikkiessään leluilla ja ihmetellessään lemmikkiemme touhuja. Mitään hengitysongelmia ei ole ja ruokakin maistuu nykyään, mitä nyt ajoittainen yskimiskohtaus vähän tauottaa ruokailuja.

Vaikka välillä tuntuukin, että hampaiden tehtailusta johtuvan kuumeen ja tällaisten pöpöjen taltuttamisessa menee meidän koko arki, niin ei se näin onneksi kuitenkaan ole. Ja uskon, että pian pääsemme taas tyttären kanssa tositoimiin ja esimerkiksi katsastamaan Bournemouthin hiekkarannan ensimmäistä kertaa tänä kesänä!


Our little munchkin has been poorly, again. First we were dealing with a serious case of teething that caused our heroine high temperatures, then she managed to get a summer cold from her dad. She was prescribed antibiotics a week ago for a chesty cough and thankfully she has been improving. She hasn’t been as grumpy and sleepy as before, and her temperature has been normal. She still has a rattling coughs, which is why i was in touch with a doctor today as her antibiotics finished yesterday. They advised us to come to the GP tomorrow for them to have a look at her, just to be on the safe side. She doesn’t have any breathing problems and she’s eating better than she did at the start, so we are not too worried. But it’s better to get it checked than keep guessing.

rakkaudellam

Tagged , ,

2 thoughts on “Elsan räkäiset kuulumiset

Leave a Reply