Raskaus

Suuren suuri paljastus!

Kuinka moni arvaa?

avaamita

Tai on jo arvannut ne oikeat syyt väsymykseeni? Ja sitä kautta suoranaiseen blogihiljaisuuteenkin samalla, kun minä olen täällä kotosalla taistellut päänsärkyä ja väsymystä vastaan.. Sekä ällötystä. Tiedättekö, en voi juoda enää kahvia! Vaikka väsyttäisi niin paljon, että silmäpussit raapivat lattiaa..

paljastus

Koska uusi vauva nyt niin päätti. Nauratti ihan, kun neuvolakäynnillä kätilö muistutti, että kahvia/teetä ei saa sitten juoda paria kuppia enempää päivässä. Ja minä jos hädin tuskin pystyn edes puoli kuppia juomaan ennen kuin ällötys iskee.

Emme halunneet kertoa raskaudesta ennen ensimmäistä ultraa, mistä johtuen blogini on ollut ihan hunningolla koko kevään. Kun en ole voinut kirjoittaa siitä, mikä on ollut mielessä. On vain pitänyt kierrellä, kaarrella, toivoa ettei raskaus paista naamastani lävitse niin kuin näyttää tekevän kasvotusten..

Maanantaina oli ensimmäinen ultra, jossa opimme että vauvamme on niin pieni ettei täsmännyt arvioituja viikkoja. Nyt siis pyöritellään vielä peukaloita pienen hetken ennen kuin voimme tehdä kaikki ensimmäiseen ultraan kuuluvat testit. (Blogikollega Operaatio Äiti kertoo myös tästä ensimmäisestä ultrasta, yhdestä raskauden virstapylväästä täällä.)

squiiish
Kuvien (c) Hanlon

Elsasta on tulossa siis isosisko.

Ette uskokaan, miten ihanaa ja kamalaa tämä samaan aikaan on! Toivomme niin paljon, että tällä kertaa kaikki menisi hyvin. Mieli pursuaa vaikka minkälaisia tulevaisuuden kuvia, haaveita, toiveita, pelkoja.. Huomaan kuitenkin tekeväni niin monta asiaa niin eri tavalla kuin ensimmäistä kertaa raskaana ollessani. Olo on rennompi. Kaikki ei ole niin utopisen uutta ja outoa. Ja vaikka on vielä hyvin aikaista, niin minusta on jo pitkään tuntunut siltä kuin voisin tuntea vauvan liikkeet..

Katson Elsaa, ja yritän kuvitella hänet isosiskona.

Meille tulee jouluvauva!


The real reason for .. well, everything, is that we are expecting a baby. That’s why I’ve been so tired. So, so tired. The new baby even decided that mummy has had enough coffee for now. No matter how tired, but coffee makes me feel ill.

We wanted to keep this secret till the first ultrasound, which we had on Monday. We learned the baby is smaller than expected for the estimated pregnancy weeks, so we have to roll our thumbs for a little longer to be able make the first trimester screenings.

Elsa is going to be a big sister! Big sister! We are expecting her little sibling to arrive around this Christmas…

rakkaudellam

Tagged , , , ,

72 thoughts on “Suuren suuri paljastus!

 1. En ole kommentoinut kuukausiin – anteeksi, anteeksi! Omat kiireet ja oma blogihiljaisuus on painanut päälle, mutta nyt oli ihan pakko pysähtyä onnittelemaan. Mahtavia uutisia! Ihanaa! Hurjasti onnea ihan koko perheelle 🙂

  1. Minulla ehtikin olla ikävä, mutta kun tässä on ollut ihan “pikkaisen” tätä häslinkiä itselläkin niin…! 😀 Olet ihana, kiitos <3
   Toivottavasti sinulla kiireet helpottavat pian!

 2. Kyllähän tuo käväisi mielessä kun väsymyksestä yms kertoilit 😉 Mutta hei, hieno uutinen, onnellista odotusta! Elsasta tulee varmasti ihana iso-sisko 🙂

  1. Hehheh näin minä arvelin että kyllä ihan varmasti porukka on jo melkein kärryillä siinä, että missä mennään! Mutta hei – ihana, kiitoksia!! <3 <3

 3. Mitä ihania uutisia!!! Toivoinkin että tällaisia uutisia olisi tulossa ja mitä parhain syy blogihiljaisuudelle! Paljon onnea teidän koko perheelle!!! <3 Elsasta tulee kyllä ihana isosisko 🙂

  1. Voi ihana AnnaRosa, sait mut niin kikattamaan! IHANA! Kiitos <3 Ja aattele! Elsasta isosisko! Miun vauvasta isosisko toiselle miun vauvalle! 😀 😀

 4. Voi miten ihanaaaaa!!!! <3 Paljon onnea koko perheelle -ja super-iso rutistus ihanalle Elsalle sekä äitille tietty kans <3

 5. Voi että! Täällä yksi joka ei kyllä arvannut mitään, paitsi heti postauksen otsikon nähdessäni! 😀 Ei ole itselläni kokemusta raskaudesta niin en tiedä vaikuttaako se arvailuherkkyyteen 😛 Voishan sitä muutenkin olla väsynyt ja sairasteleva ja blogihiljainen… Mutta ihanaa! Onnea! <3 🙂 Mitäs tuplaisosisko Ruby tuumaa asiasta?

  1. Ehkä? Minä jotenkin olin niin varma että kaikki tietää heti siitä kuinka mie valitan väsymyksestä 😀 Mutta no toisaalta, edelleen olihan meillä aikamoiset häslingit tässä, muutosta kaikkeen muuhun.. Mutta joo! KIITOS! <3 Rubyhan on jo ihan innoissaan, odottaa jo uutta sisarusta kovasti.. Ja kovat ovat käskyt siitä, että kumpaa sukupuolta pitäisi seuraavan olla XD !!

 6. Onnittelut! Mulla oli kyllä jo melko varma veikkaus parisen kuukautta sitten 🙂 Kai se sit paistaa… (Kun itse ilmoitin omassa blogissa taannoin raskaudesta, niin aika moni kertoi myös arvanneensa – kai se on sit joku pilke siellä raskaana olevien silmäkulmassa :D)

  1. Ehkä se on just se! Kun olin tuolla kiropraktikolla, niin kaveriltani tuli proffa kysymään myöhemmin että olinko minä raskaana “kun kuulemma hehkuin niin sillä tietyllä tavalla”… 😀

 7. Onnea, todella ihanaa! Mutta ootko laskenut ihan oikein, mulla viikkoja nimittäin 12 ja la 30.12. Eli jos sulla vielä alle niin taitaa tulla teillekin uudenvuoden eikä niinkään jouluvauva 🙂

  1. Ihana kiitoksia! Ja joo – lääkäri teki meille arvion raskausviikoista, ja silloin totuimme ajatukseen jouluvauvasta. Nyt maanantaina tuli sitten pari viikkoa odotukseen “lisää”, joten JOS vauva on ihan loppuun asti kohdun lämmöissä niin sitten voisi tarkemmin sanottuna tulla uudenvuoden vauva 😀 Mutta sitten mie taas pohdin sitä mahdollista raskausajan diabetesta, mikä minulla viimeksikin oli – jos se taas iskee päälle (ei ole vielä!) niin sitten lasketusta ajasta taas tipahtaa ne pari viikkoa pois 😀 Eli sitten saataisiin taas jouluvauva! <3 😀

   JA ONNEA ODOTUKSEEN, mennään melko lailla samoilla viikoilla!!! HII!

 8. Hirmuisesti onnea koko perheelle!!! :)<3
  Mä oon haistellu tätä asiaa nenä pystyssä jo sieltä asti, kun päivitit Elsan raskauskerronta postausta ja menin hetkeksi sekaisin nykypäivään. Siitä huolimatta tämä vainu on pysynyt haaleana tämän ajan. Nenän herkkyyteen vaikuttaa luultavasti oma tilanne, meille on kans tulossa toinen joulukuussa 😉

    1. AW! Minulla ja mun siskolla oli sama ikäero, ja se ikäero toimi ainakin näin lapsen kannalta tosi hyvin, koska oli suurinpiirtein samanikäinen leikkikaveri aina! 🙂 ONNEA!!!

 9. Onnea, rakas ystäväni!

  Yritä olla stressaamatta ja tee tästä elämäsi upeinta aikaa! Tulevaan et voi vaikuttaa ja sinulla ei pitäisi olla sen suurempaa riskiä uusiin ongelmiin kuin muillakaan. Keskity siis nauttimaan ihan täysilä! 🙂

  1. Oi kiitos ihanainen! <3

   Yritän olla ja tiedätkö, monessa asiassa olenkin paljon rennompi! Ja edellisen raskauden .. no, niin, takia, saan nyt paljon enemmän tukea ja apua kuin mitä saisi “normaalisti”! Joten sekin auttaa pitämään mielen positiivisena ja rentona <3 JA JOO!

   KIITOS <3 <3

  1. Julia, käsittääkseni esikoisen vammat johtuu raskaudenajan komplikaatioista, joten Merianne on tällä kertaa varmasti erityistarkkailussa. Ja onpahan Daninkin geeneillä saatu vallan terve isosisko aikaan. 😉 Tiedätkö, mitä tarkoittaa elinkelvoton? E hengittää ja pysyy muutenkin hengissä vallan mainiosti itse. Näkövamma, kuulovamma tai liikuntavamma ei tarkoita elinkelvottomuutta! Ei kai kuka tahansa lääketieteellistä tai koneiden apua tai leikkauksia joskus tarvinnut ole “elinkelvoton”?

   1. Voi muumi! <3 Oikeassa olet, Elsan vammat johtuvat fetomaternaalisesta vuodosta, joka aiheutti hapenpuutteen hänen ollessaan vielä kohdussa. Minulle luvattiin jo heti Elsan syntymän jälkeen, että seuraavan kerran ollessani raskaana olen erityistarkkailussa! Ja monta hoito- sekä tukitoimea on jo laitettu alulle, ja näen ensimmäisen kerran erityislääkäriä ensi viikolla! 🙂

 10. Itse en ollut arvannut mitään, vaikka nyt muistan sen todella uuvuttavan väsymyksen raskauden alussa, keskellä ja hieman lopussakin. Onnea! Älä välitä Julian kommentista. Olette ihailtavan rohkeita ja osaatte hienosti katsoa elämän positiivisimpia puolia ja ennen kaikkea luottaa tulevaisuuteen! Siinä on varmasti avaimet onneen kelle tahansa.

  1. Airi, kiitos koskettavasta ja ihanasta kommentista! Ja minä niin toivon, että mä löydän ne puuttuvat energiat vielä jostain! Oliko sinulla missään vaiheessa sellaista hetkeä, että jaksoi taas (raskauden aikana)?

   Ja kiitos! <3 Kyllä, hetki hetkeltä nautitaan.. ja eletään siinä hetkessä kerrallaan! Kiitos Airi <3

 11. Ihana uutinen! Oikein paljon Onnea tulevalle äidille, isälle ja isosiskoille! Onnellista odotusaikaa!

 12. Ihana uutinen! Sain hyvän syyn kommentoida blogia ekan kerran. 🙂 Onnea siis sinne koko poppoolle!

  Meillä on kanssa erityinen ensimäinen lapsi. Meille lääkäri vihjaili, että toisesta lapsesta voisi olla hyötyä esikoisen kehityksen kannalta. Ihan vielä ei meillä ole toinen lapsi kuitenkaan ajankohtainen aihe, joten kiva kuulla , miten teillä Elsa reagoi uuteen tulokkaaseen. 🙂 Toivottavasti kirjoittelet myös raskausajan jaksamisesta, kun vieressä on erityistä huomiota kaipaava esikoinen. Tsemiä joka tapauksessa! Täällä seurataan blogia entistä innokkaammin tän uutisen johdosta! 🙂

  Ps. Sulla on ihailtava suhtautumistapa edelliseen ala-arvoiseen kommenttiin! 🙂

  1. JEIJ ihanaa, että jätit puumerkkiä ensimmäistä kertaa! TYKKÄÄN!

   Me ollaan myös tuosta aikanaan keskusteltu, että toinen lapsi voisi Elsankin kehityksen kannalta olla hyödyksi. Ei kuitenkaan saatu asian suhteen vihjailuja lääkärien puolelta, sieltä tuli kyllä joskus kysymystä että olisiko toinen lapsi mahdollinen / vai olisiko vielä liian rankka 🙂 Nyt olen innoissaan jo siitäkin, miten Elsa saa kaverin! Ja hyviä postausideoita, kirjailen ne ylös miun muistivihkoon! Minulla jaksamisessa auttaa kovasti se, että minulla on täällä joka päivä apua, muuten tästä ei tulisi varmaan yhtään mitään 😀 Kuinka vanha teidän esikoinen on? <3

   Ps. Kiitos <3 😀

 13. Paljon onnea koko perheelle! Tuohon Julian kommenttiin, kuka voi sanoa toisen olevan elinkelvoton? Jokaisen elämä on yhtä arvokas ja tärkeä <3

 14. Paljon onnea koko perheelle! Kyllä minullakin vähän oli sellainen pikkuinen kutina näistä uutisista väsymyksen ja salamyhkäisyyden vuoksi 😛

 15. En ole ehtinyt lukemaan blogeja koko kesänä, joten tämäkin uutinen meni reaaliaikaisena ohi silmien. Mutta onnitella ehtii vieläkin: mahtavaa, jipii, onnea!! 🙂 Ihanaa, että uskalsitte yrittää uudestaan – Elsasta tulee varmasti innostunut isosisko ja pikkusisaruksesta taatusti iloa hänelle (kuten koko perheelle) aivan erityisesti! Voi hyvin! Upeaa myös, että pääsette vihdoin viimein Suomeen. <3

  1. KIIITOS! En malta odottaa ollenkaan että pääsen tapaamaan tämän ihanan uuden ihmisen, joka kasvaa sisälläni! <3 Kiitos ihana ihana ihana ja NIINPÄ!!!!! VIHDOINKIN!

Leave a Reply