Perhe-elämä

Ihanaa arkea

Ruby jatkaa oleskeluaan meillä, ja ihan yhtä innokkaasti me kuskaamme häntä kouluun ja takaisin sekä autamme läksyjen kanssa. On jotenkin niin kotoisaa istahtaa päivän jälkeen alas sohville, masut täynnä illallista ja sitten yhdessä kaivaa läksykirjat esiin. Miettiä matemaattisia pulmia, seurata kuinka kaunokirjallisesti lahjakas tyttö muuttaa kirjoitusten persoonamuotoja.. Juuri hetki sitten tyttö pelmahti tulla kotiin isänsä kanssa koulusta, ja heti hän juoksi hakemaan palan paperia, kynän ja alkoi intoa puhkuen selittämään tänään koulussa oppimaansa.

Nyt hän istuu olohuoneen lattialla piirtäen Paulalta saamaansa muumi – tehtäväkirjaan suomenkielisten ohjeiden mukaisesti aurinkoa ja poutapilviä sekä värittäen muumihahmoja. Minähän en saanut auttaa kääntämisessä, koska Ruby halusi kääntää ohjeet itse. Näppärästi Ruby haki läppäriä käyttäen Internetistä sanakirjan, käänsi nuo muutamat virkkeet suomesta englanniksi ja tarkisti sitten minulta, että menikö oikein.

Meni.
Oikea lapsinero tuo!

SKATERGIRL

Arki pyörii muutenkin raiteillaan. Uusi koti näyttää entistä enemmän oikeasti kodilta, ja sain jopa vihdoin hankittua ne kukkamullat ruukkuihin eilen. Pelkään, että saksalaisilta ystäviltämme saatujen veriappelsiinien siemenet ovat ehkä ehtineet jo kuoliintua multiin pääsyä odotellessaan, mutta nyt ne on multapeiton alla. Pitäkää sormia ristissä!

Elsa on saanut paljon positiivista palautetta viime aikoina lääkäreiltä. Viimeisin oli niin koskettavasti innostunut Elsan kehityksestä edelliseen kertaan verrattuna, että melkein tuli minulta ilopissat housuun! Hänhän oli nähnyt tytön viimeksi puolisen vuotta sitten, ja puolessa vuodessa tyttö oli ihan eri tavalla ympäristöstään tietoinen ja innokkaampi kommunikoimaan. Minä ylpeänä esittelin tytön taitoja – leikittiin laululeikkejä ja tyttö osoitti selvänsä osaavansa sanat ja tietävänsä, mitä tapahtuu seuraavaksi.. Kerroin, miten tyttö ääntelee eri tavoin tiedottaakseen, että on nälkä/haluaa näkemänsä asian/haluaa huomiota jne. Kerrankin lääkäriltä lähtiessä ei ollut minulla kyynel silmäkulmassa ahdistuksesta, vaan ylpeydestä.

skater

Kaiken kaikkiaan, meillä menee lujaa. Ja hyvin! Uusi koti, uusi blogikoti, apua arjessa… ja muuta!

On ihanaa olla onnellinen.


Ruby is still with us, and can I just say it’s been an absolute pleasure? We’ve still been doing the school runs eagerly and it has been more than nice to sit down on a couch together after dinner to work with her homework.. It just seems good things keep happening to us right now, it’s almost too good to be true! New home, new home for the blog, having Ruby for longer than usual.. and more! I’m so happy.

rakkaudellam

Tagged , , ,

2 thoughts on “Ihanaa arkea

  1. On teillä vaan ihanat tytöt!! 🙂 <3

    Minä täällä vieläkin odottelen postausta siitä millaisia koulujuttuja siellä Englannissa on. Viimeksi vastasit, että teet joskus kun Rubyn kirjat ovat teillä. Nythän ne ovat..! 🙂

Leave a Reply