Muut, Perhe-elämä

Blogiystävä Sanna käymässä: Turistikierros Christchurchissa

Pääsiäisen tauottamallaan lukulomalla Sanna, joka pitää blogia nimeltä From London, tuli käymään täällä meillä. Kun edellisellä kerralla tehtiin shoppailukierros ja ihasteltiin Bournemouthin keskustaa, oli nyt Meriannen opastetulla turistikierroksella vuorossa Christchurch.

lounas

Mutta ei tyhjin vatsoin!

juomat

Tämä äiti kaipasi jättimäisen isoa kuppia suklaista kahvia, ja ei jäänyt myöskään seurueen pienin ilman maisteltavaa. Tilasin Elsalle nimittäin pienen mukillisen banaanimarja-smoothieta.

nannaatulossa

Smoothieta pystyi oikein hienosti syömään lusikasta!

namnam

aaaaaaaa

Voin osittain ymmärtää, miksi meitä voi olla viihdyttävää seurata ruokailuaikoina…

minjalapsi

Tyytyväinen parivaljakko!

kukat

Kahvilasta lähdimmekin tutkimaan ympäristöämme.

Dorsetin etelärannikon kaupungeista Poole ja Christchurch ovat ne vanhimmat kaupungit, joiden välimaastoon vasta pari vuosisataa sitten ilmestyi Bournemouth. Nämä kaupungit ovat nyt täysin kasvaneet yhteen.

mulukasu
Kuvan (c) Sanna

Meikäbloggaaja mielityössään, ottamassa kuvia kukista:

tulos

elsalinna

Ja tytöstä. Elsa katselee jo reissumme pääkohdetta, Englannin yhtä vanhimmista kirkoista. Kirkon rakennusvuodeksi on merkitty 1094, joten ei kai ihmekään että kirkon ympäröimä paikkakunta on nimetty uudestaan kyseisen kirkkorakennuksen mukaan?

aetpoika

Kirkon sisältä löytyy myös tällä alueella lomailleillen kuuluisan runoilijan ja kirjailijan patsas. Kirjailijaäiti, jonka kynästä on lähtöisin Frankenstein, pitelee sylissään runoilijapoikaansa Percyä. Kyseessä ovat tietysti siis Mary Shelley ja Percy Shelley, jotka ovat haudattu Bournemouthiin.

haudanhapaisy

Christchurchin Priory – kirkko on kyllä yksi mainio osoitus siitä, miten ajat ja tavat muuttuvat. Vai miltä tuntuisi nyt ajatus kirkon sisälle hautaamisesta? Joskus se on ollut erittäin haluttua; miten muuten sitä voisit olla lähempänä Jumalaa kuin tämän pyhässä huoneessa?

Vaikka sitä kuinka yrittäisi ymmärtää, tuntuu ihan oudolta ajatella että tässä tyttäreni on jonkun haudan päällä. Williamin, joka on kuollut vuonna 1630. Olo on kuin haudanhäpäisijällä – itse kun on tottunut kunnioittamaan niitä hautakumpuja eikä missään nimessä kulkemaan niiden päältä!

Löytyi kirkosta myös kuuluistenkin historian henkilöiden hautoja. Kuten John Draper, joka luovutti luostarin Henrik VIII lakkauttaessa luostarit.

katakombi

turisti

Sanna ihastelemassa 1500-luvulla rakennettua “Lady Chapel”iä.

maisema

Christchurchissa on kivasti säilynyt vanhoja rakennuksia, kuten tämä “Constables House”. Sen sisältä löytyy myös normannian aikaisen savupiipun jäännökset, joita koko Britanniasta on löytynyt vain viisi.

linnalintu

Tuon aika vanhan talon ikkunasta lintu tuijottelee kohti Priorya. Constablen talon ja Prioryn välistä löytyy vielä linna, joka aikaisemmin dominoi kaupunkikuvaa. Siitä on kuitenkin jäljellä vain muutama hassu seinä enää. Mikä on sinällään harmi, sillä tuo linna on rakennettu vuonna 924..

puistoketta

Prioryn takaa löytyy pieni puistoalue, joka ei ole aina ollut yleisölle avoinna. Tämä oli nimittäin nunnien puisto.

sorsat

Mutta eritoten minä innostuin sorsista, jotka nunnapuiston lammikossa uiskentelivat!

Sannan ottamat:

minaelsa1

Äiti ja tytär, joita ihana Sanna kuvasi kovasti! Minä tolvana kuvasin maisemia ja tyttöä, enkä niin paljoa Sannaa. Anteeksi Sanna! Lupaan parantaa tapani!

pose

kappailen

bloggaajatyossaan

Niinko tähän malliin bloggaajamutsi kuvaa tytärtään haudan päällä.

tsiuh

Ja katsoo, kun tyttärensä on aivastamaisillaan.

jyrataan

Sekä kulkee maastossa kuin maastossa rattaiden kera. Jos rappuset eteen tulee, ne kierretään!

minaelsa

Ei todellakaan nunna poseeraa tyttärensä kanssa..

joutsenet

ja ihastelee joutsenia!

wuuuuuups

Ainakin minulla oli todella kiva päivä lauantaina – toivottavasti sinullakin, Sanna! Pidän sormia ristissä ja peukkuja pystyssä, että näemme taas pian!

Ps. Sanna kirjoittaa blogissaan osuvasti kulttuurieroista, ja ainakin minä tykkäsin edellisten lailla myös tästä uusimmasta kulttuuripostauksesta! Enkä vain siksi, että sen aiheena oli ruoka…


One of the beautiful sides of blogging is getting friends. Sanna, who keeps a blog called “From London“, came to visit us during her reading week. Last time we explored the wonders of Bournemouth, this time it was Christchuch’s turn. We had lunch and wandered around Christchurch Priory. Again, it was a pleasure to spend time with Sanna and I have my fingers crossed that we see you again soon!

rakkaudellam

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Blogiystävä Sanna käymässä: Turistikierros Christchurchissa

    1. Ja toivottavasti siihen mennessä löytyy myös sun sähköpostista meikäläisen ottamia kuvia! Ja kiitos ihan kauheasti itsellesi! Kesällä viimestään uusiksi? <3

Leave a Reply