Perhe-elämä

Kumpi tärkeämpi, ystävyys vai rakkaus?

Ystävänpäivä tunnetaan täällä rakkauden päivänä – tähän päivään liittyy paljon erilaisia uskomuksia rakkauteen ja hedelmällisyyteen liittyen antiikin ajoista lähtien. Englannissa ystävänpäivää on juhlittu jo 1500-luvulta lähtien.

Minä en ole koskaan pitänyt tästä rakkauden korostamisesta. Se tuntuu kuin painostukselta kaikille sinkuille – kipeä muistutus siitä, että siinä sohvalla ei ole oma kulta vieressä. Ei elämänkumppania, jonka kanssa järjestää treffit ja puhua imelyyksiä.

Siksi suorastaan palvon suomalaista tapaa viettää rakkauden päivää ystävänpäivänä. Vaikka ystäviä kannattaakin muistaa useammin kuin vain kerran vuodessa, niin on suorastaan lumoavaa että ystäville on järjestetty kokonainen oma päivä. Ystävyyshän on elämän suola; parhaimmat ystävät tietävät sinusta kaiken, he ovat jakaneet ja olleet osa elämääsi niin ennen kuin jälkeen elämänkumppanin löytymisen. Jos ihmissuhteita pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen, voisin sanoa että ystävät menevät jopa ylitse rakkaussuhteiden. Ystävät pysyvät, vaikka rakkaus saattaisikin sammua.

Mutta ei elämä ole niin mustavalkoista, eikä ihmissuhteita oikeasti pysty arvottamaan.

Silti minä rakastan ystävänpäivän ajatusta.

Kiitos, kaikki ystäväni. Ilman teitä, minä en olisi täällä. Ilman teitä, minä en olisi selvinnyt. Kiitos, että olette olemassa. Kiitos, että olette jaksaneet kuunnella, auttaa ja myös luottaa minuun. Kiitos.

Näihin sanoihin:

valkortti1

PS. Kaikesta tästä alustuksesta huolimatta minä ja Dan juhlistamme tänään parisuhdettamme – sitä, että me olemme vieläkin me. Arvatkaa, mihin ravintolaan menemme? Tai siis lähinnä mitä syömään?

No, sushia tietenkin. Se on se meidän juttu. Se tuo muistot siitä yhdestä erityisestä treffi-illasta kolme vuotta sitten, kun minä tallukka vihdoinkin tajusin, että kyllä. Tässä miehessä on sitä jotakin.

Rakkaudentäyteistä ystävänpäivää siis kaikille!

rakkaudellam

Tagged , , ,

6 thoughts on “Kumpi tärkeämpi, ystävyys vai rakkaus?

  1. Rakkauttahan se on ystävyyskin (; Vaikka rakkaudesta puhuttaessa usein ajatellaan sitä romanttista rakkautta, niin kyllä hyviä ystäviäkin voi rakastaa. Suomalaiset on tajunnu tän hyvin ja sinkkuna oon iloinen, että voin juhlistaa ystävänpäivää kaveriporukalla ilman että kukaan katsoo oudosti 😀

    1. Tästä kommentista tuli ihan mieleen Kaaosta ja Kukkamekkoja – bloggaajan puolison kirjoitus rakkaudesta – koska rakkauttahan on, niin kuin sanoit, montaa erilaista “muotoa”. Odotas, etsin linkin.. Haa! Löytyipäs, tässä ole hyvä!

      Täällä jotenkin tuntuu, että jos ystäviään muistaa ystävänpäivänä, sitä jotenkin.. katsotaan kieroon. Kun juhlittavan rakkauden pitäisi nimenomaan (muka) olla sitä romanttista rakkautta, eikä vaikka ystävien välistä rakkautta. Onneksi suomalaiset ovat tosiaan tässä asiassa fiksumpia <3 🙂

      Hyvää ystävänpäivää Linda! <3

Leave a Reply