Muut

Vammaisen lapsen äiti Ilta-Sanomissa!

Tänäänpä tuolta Ilta-Sanomien sivuilta saatatte bongata tutut naamat.

iltasanomat
Kuva toimii linkkinä kyseiseen juttuun.

Ihan ensimmäisenä, olen aivan äärimmäisen otettu siitä, että Ilta-Sanomat kiinnostui tarinastamme ja halusi jakaa tätä minun mielestäni tärkeintä sanomaa siitä, kuinka vammaisuus ei poista ihmisyyttä. Olenhan blogillanikin toivonut avaavani yleisön silmiä näkemään lapseni nimenomaan lapsena, eikä vammaisena. Yksi, mitä haluaisin jokaikisen miettivän hiljaa itsekseen tai kaverin kanssa – kuka on normaali? Yrittäkää osoittaa katukuvasta normaali ihminen.

Koska me kaikki olemme erilaisia. Me olemme persoonia, yksilöitä. Äitejä, isiä, tyttäriä, poikia, siskoja, veljiä, kavereita. Jotkut kävelee kahdella jalalla, joillain on kävelykeppi apuna, toisella on siniset silmät ja toisella taas ruskeat. Silti me kaikki olemme ihmisiä.

Iltasanomien ja Facebookissa linkkijaoista blogiini löytäneet uudet lukijat, teille tiedoksi:

Jos jossain vanhemmassa postauksessa kuvat eivät aukeakaan, se ei johdu hitaasta nettiyhteydestä tai mistään muustakaan sinun koneeseesi liittyvästä. Meikäläisellä oli muutama kuukausi takaperin blogin kanssa isoja teknillisiä ongelmia, minkä vuoksi suurin osa blogin kuvista hävisi bittiavaruuteen. Olen niitä pikkuhiljaa lataillut takaisin blogiin, mutta päivittäinen postaustahtini vuoksi en ihan jokaikiseen ole ehtinyt kuvia vielä laittaa. Joten älä hätäänny – ja minä pyydän anteeksi. Kun onhan ne postaukset paljon mukavampia kuvien kanssa.

Näihin sanoihin – toivottavasti viihdytte ja löydätte blogistani paljon mielenkiintoista luettavaa! Jos mieleen tulee mitään kysyttävää, niin niin kuin Ilta-Sanomillekin sanoin; älkää epäröikö kysyä!

Erikseen haluan vielä kiittää Ilta-Sanomien toimittajaa Tiina Saarta – sinun kanssasi oli tosi miellyttävää työskennellä! Kiitos kaikesta, ja jutusta tuli oikein mainio!


From today onwards you can find familiar faces from Ilta-Sanomat (a Finnish newspaper). I’m so honoured that Ilta-Sanomat got interested in our story and wanted to interview us – we had a interesting chat about disability and how disabled people are still people. All on all this has been a pleasant experience!

rakkaudellam

Tagged , , , , , ,

2 thoughts on “Vammaisen lapsen äiti Ilta-Sanomissa!

  1. Laitoin fb-seinälleni tuon, Avoimen kirjeen vanhemmille, jotka kielsivät… ja tykkäyksiä on tullu yli 300 tähän mennessä, ei ruukaa olla ikinä nuin paljoa ja laitoin toissa päivänä, se oli jotenki niin nappiin se sinun kirjotus. Näistä asioista on niin hyvä kirjottaa. Nimim. siskoni oli vammanen ja met sisarukset hyväksyimä ehdoitta, mutta voi sitä vanhempien surua ja ihmisten tyhmyyttä!

    1. OI miten ihana kuulla! Mie en halua siitä tekstistä ottaa krediittiä, kun minä vain suomensin sen alkuperäisestä.. Mutta se kirjoitus oli kyllä niin ihana, mä liikutuin itse ihan kyyneliin kun sen luin. Ja sitten piti lukea se ääneen vielä Danille, ja sitten päätin että pirskata kyllä tää pitää kääntää suomeksi kun oli niin ihana ! <3
      Ja sinäpä sen sanoit.. Vanhemmat suree (been there, done that) ja jotkut ihmiset eivät ehkä nyt tyhmiä ole.. tai no, vedän takaisin. Ovat tyhmiä siinä mielessä että antavat ennakkoluulojen vaikuttaa käytökseensä. 🙂

      Haleja! <3 <3 <3 <3 <3 <3

Leave a Reply