Perhe-elämä

Fysioterapeutin ja kiropraktikon ero käytännön hoitotyössä: Oireena narskutus

Kerroin fysioterapeutille, että tyttö on alkanut narskuttaa hampaitaan – eritoten itkiessään. Koko leuka on tiukkana kuin viulun kieli, ja narske vain käy. Kysyin, olisiko sille mitään tehtävissä?
“Valitettavasti ei.”
Okei.

Kerroin kiropraktikolle, että tyttö on alkanut narskuttaa hampaitaan – eritoten itkiessään. Kiropraktikko-opiskelija nyökkäsi, kirjasi sen ylös muistiinpanoihinsa. Hoitaessaan tyttöä hän sitten siirtyi koskettamaan tytön kalloa ja ilmoitti, että rentouttaa tytön leukalihakset. Näytin varmaan aika hölmistynyttä naamaa, kun opiskelija sanoi heti:
“Niin, kun sanoit, että hän on alkanut narskuttaan hampaita. Tämän pitäisi helpottaa.”
“Ai! Kiitos.”

Tytöstä näki, kuinka hän suorastaan nautti leukalihastensa rentoutuksesta. Hyvä, ettei nukahtanut siihen!

Tiedättekö mitä? Narskutus loppui kokonaan kolmeksi päiväksi, ja sitä tapahtuu edelleen paljon vähemmän kuin aiemmin. Huomenna on uudestaan kiropraktikko, pakko pyytää häntä jälleen tekemään taikansa tytön leukalihasten kanssa!

(Huomio: Nämä kokemukset ovat tosiaankin henkilökohtaisia; tulokset riippuvat hoitohenkilökunnasta. Se, että meidän fysioterapeuttimme ei tiennyt, kuinka narskutuksesta pääsisi eroon, ei tarkoita sitä etteikö joku muu fysioterapeutti sitä olisi saattanut tietääkin. Mutta vinkkinä: leukalihasten hierominen ja venytys.)

Tagged , ,

Leave a Reply