Infoiskut

Bournemouth tutuksi: Charminster

chacha

Asumme aivan Charminsterin rajalla, joten kokeilumielessä lähdin tästä ei niin tunnetusta Bournemouthin kaupunginosasta liikkeelle tässä uudehkon karkeassa juttusarjassani. Useasti te lukijat eri yhteyksissä olette pyytäneet, että kuvaisin enemmän kotimaisemiani ja avaisin sitä, minkälaista Bournemouthissa on asua – joten sitä saa mitä tilaa! En lupaa mitään tarkkaa aikataulua näille, vaan tulevat esittelypostaukset riippuvat aivan täysin inspiraatiosta ja missä satun milloinkin kulkemaan kameran kanssa.

welcome

Charminster ei ole turistin ensimmäinen pysähdyspaikka, eikä se kuulu Bournemouthissa vierailevan pakolliseen esittelykierrokseen. Charminsterilla on ihan miellyttävä maine paikallisten kesken – halvahko asuinalue, jossa majailee paljon monikulttuurista väestöä kuin myös opiskelijoita. Bournemouthin matkailusivut mainostavat Charminsteria näinkin myyvästi:

Charminster roadilta, joka on lyhyen taksi- tai bussimatkan päässä kaupungin keskustasta, voit löytää upean valikoiman kansainvälisiä ravintoloita. Valinnanvaraa löytyy libanolilaisesta keittiöstä latinalaiseen, välimerellisiin ja lähi-idän herkkuihin! Ruoan lisäksi Charminsterissa voit nauttia kaupoissa kiertelystä, tai pienestä tauosta paikallisessa pubissa.”

Bournemouth Tourism

Ruokakauppoja, kukkakauppoja ja kampaamoliikkeitä Charminsterista löytyykin, mutta shoppailutarkoituksessa kannattaa suunnata muualle. Nälän yllättäessä voin suositella Charminsteriin suuntaamaan, sillä valinnanvaraa todellakin Charminster roadilta löytyy!suoja

Aivan Charminster roadin alkupäästä löytyy tällainen.. Entinen pyörävaja? Nykyään tyhjillään, toiminee sadesuojana kodittomille ja “lähetystyössä olevien” varjoisana istuskelupaikkana, minne raamattuineen vetäytyä. Kuvauksellisen suloinen pieni suoja kuitenkin!

kukkapylvasNäin talvella tyhjillään, mutta kesällä nämä kupposet ovat kukkia tulvillaan!

tescMeikäläisen kulmakauppa, jonne turhan monesti olen suunnannut aamuseitsemän aikoihin hakemaan maitoa aamukahveihin..

asiaYksi osoitus monikulttuurisuudesta – aasialainen ruokaliike, josta mainoksen mukaan saisi jopa korealaisia matkamuistoja!

jeefooRuokapaikkoja, joiden väliin on pari pesulaa ja kampaamokin eksynyt.

mrfal

Charminsterissa on ihana kulkea ja kuunnella eri kieliä. Moni vastaantulija ei puhu äidinkielenään englantia, mikä minua on aina henkilökohtaisesti kiehtonut! Rakastan sitä, kuinka eri kulttuurit sulautuvat täällä toisiinsa, eikä kukaan tuijota “erilaista” nenänvarttaan pitkin – koska kaikessa erilaisuudessaan me kaikki olemme samanlaisia. Ihmisiä!

hetelma

koju

 

Muutama ruokakauppa lisää, mistä löytyisi monen eri kulttuurin omia maustesekoituksia, hedelmiä ja muita elintarvikkeita. Pitäisi joskus rohkaistua ja tutkia näiden putiikkien sisältöä tarkemmin!

postiPostin tuo, postin tuo, postin tuo Pate jokaisen luo..

postil

Turistinähtävyys! Postiloota!

salsa

Espanjalaista ruokaa, pyöräliike ja lisää ruokakauppoja!

mitasilmateinaa

Miten minusta tuntuu, että tämä ravintolan patsasukkeli on nähnyt elämänsä aikana ihan tarpeeksi..

sandwichJo kauan tyhjillään ollut liikepaikka, yksi niistä monista Bournemouthissakin.

nanalleTiedän, olen hassu, mutta minua tämä nalle hymyilyttää aina! Ja videollakin (alla) lässytän kun tämän näen. Vaikka kyseessä onkin siis sänkyjä myyvä liike..

buddVoisinko enempää teroittaa tätä Charminsterissa aistimaani ja niin rakastamaani kansainvälisyyttä?

katukuvaKatukuvaa auringonlaskun aikaan..

kuu

kuus

pubi

Yksi niistä paikallisista pubeista. Oluelle, kukaan?

pubdiner

Voisimme mennä uloskin istumaan oluen kanssa. Eritoten kesällä tuo pubin piha-alue on ihan täynnä väkeä, niin perheitä kuin kaveriporukoitakin – ohikulkiessani olen hymyillen seurannut yhdessä leikkiviä ja juoksentelevia lapsia sekä heidän sosiaalisella oluella olevia vanhempiaan. Englantilaista pubikulttuuria!

puut

Joulunkin aikaan (jolloin nämä kuvat on napattu) löytyy Enkkuloista kukkia.

kukkajoulu

Charminster auringonlaskun aikaan..

aurinko

sunset

Lopuksi vielä videota meikäläisestä höpöttämässä aamukävelylläni Charminsterissa – jälleen kera pienien teknisten ongelmien! Jännä juttu, kun puhelimen mikrofoni ei ole tarpeeksi hyvä suodattamaan liikenteen mölyä pois..

Charminster from Meriannen on Vimeo.

Tässä siis yksi Bournemouthin kaupunginosista pikaisesti esiteltynä! Antakaahan kommenteissa minulle palautetta: olisiko intoa nähdä Bournemouthia minun esittelemänäni enemmänkin näin blogissa?

Linkkejä:

Bournemouth Tourism
Experience Charminster
Welcome to Charminster
Wikipedia

rakkaudellam

Tagged , , , , , ,

6 thoughts on “Bournemouth tutuksi: Charminster

  1. Juujuu, ehdottomasti lisää tällaisia juttuja! Kivannäköiset kulmat siellä! Harmi kun täällä ei mikään pieni kauppa tai ravintola ei täällä oikein pärjää.

    Tiedätkö, tuo onni ja hyvä olo oikein säteilee sinusta! Olet niin sinut itsesi kanssa, että vaikea uskoa, ettei niin ole aina ollut.

  2. Sait mussa aikaan ihan kauhean Englanti-ikävän! Mä niin tykkään tästä postauksesta <3

    Takaisin tullaan maaliskuun lopulla ja pientä reissua on suunnitteilla – jos Bournemouthiin eksytään niin olisi superkiva tavata 🙂

Leave a Reply