Perhe-elämä

Joulupäivän juhlallisuudet

kuusenalus

Kuinka moni 9-vuotias joulupäivänä on aamulla matkalla takaisin sänkyyn, vaikka joulupukki on käynyt yön aikana ja kuusenalus on täynnä lahjoja?
Minä tiedän ainakin yhden. Ruby. Hän hämmästytti meidät seitsemän aikaan aamulla, kun hän sanoi menevänsä takaisin sänkyyn.

“Ai? Kello on jo sen verran että kyllä sinä voit jo nousta aamupuuhille.”
“Okei.”

Meneekö tyttö sittenkään joulukuusen luokse?
Ei. Hän kipuaa isin syliin aamuhaleille ja pelaamaan xboxilta jotain peliä. Ei mikään kiire lahjojen kimppuun.

isihali

rakkaus
Ihan ihmeellinen tyttö.

Minua syyhytti lahjapakettien avaaminen, halusin nähdä miten Elsa reagoisi ostamiimme lahjoihin ja tykkäisikö Ruby omistaan? Entäs mitäs blogin lukija tessa meille lähetti? Mitä hän Danille oli keksinyt? Minä olinkin lattialla ensimmäisenä tyttären kanssa, ja Dan tuli sitten jakamaan lahjoja.

hmmmm
“Hmmm…” pohtii Elsa, “mitähän nyt tapahtuu?” Huomatkaa minun väsynyt aamunaama! Ja vaippa pöydällä? Kiillottamatonta perhearkea tämä kuulkaa.
morningpresents
“Hei odota, minä autan. Pitelemällä sinua sormesta.” Avasimme tässä Rubyn ostamaa lahjaa siskolleen, ja sieltä paljastui ranteisiin ja jalkoihin laitettavia helistineläimiä. Ihania!
elisapresents
Isin sylissä avattiin minun ja Danin ostama lahja Elsalle, eli musiikkisoitin setti triangeleineen, marakasseineen, kulkusineen ja muine helistimineen!
rubyinnostus
Innostui se Rubykin avaamaan lahjoja, sylissään tässä lahja meiltä!
uuu
Mistä paljastui kynsilakkasetti tarroineen, sillä instagramista tyttö tykkää katsella upeasti lakattuja kynsiä. Ja aurinkovoimalla toimivat robotit, joista voi itse kasata mieluiset.. Ihania alelöytöjä molemmat Amazonista!
happygirl
Ruby innostui myös kovasti saamistaan suomijutuista, Angry birdseistä ja tessalta saamastaan elokuvasta!
itskindle
Halusimme tukea Rubyn kasvavaa innostusta lukemiseen, joten ostimme hänelle ajoissa ennen joulua Kindlen. Siihen Dan oli jo siirtänyt Harry Pottereiden lisäksi muutamia runoteoksia kuin niitä klassikkokirjoja. Jo ilme kertoo, että tämä oli hyvin mieluinen lahja!

Aamupalaksi pyöräytin munakkaan, vaikka Ruby olisikin halunnut makkaravoileivän. Makkarahan ei siis olisi mikään jo valmiiksi siivutettu kinkun viipale, vaan ihan oikea makkara. Minulla ei kuumeisessä pöhnässäni siihen voimat riittäneet, mutta munakas kävi lopulta hyvin kaupaksi.

Sitten leikin tessalta saamallani lahjalla, eli luomiväreillä! Niin nappiin meni tuo valinta, että ei tosikaan, ja niin selkeästi on tessa oppinut minut tuntemaan.. Vilkaiskaa nyt vaikka hänen kirjoittamansa viesti!

tessalta

Etuovelle auringonvalon perässä menin sitten ottamaan kuvia leikkimiseni tuloksista..

selfie

Kimalletta, mutta ei liikaa – ja kyllä näytän niin paljon enemmän ihmiseltä! Vaikka tässä meikkini koostuukin siis kulmakynästä, ripsarista, eyelinerista ja tessalta saamista luomiväreistä!

simmut

Valo tässä kuvassa nyt ei aivan täysin jakautunut tasaisesti, ja on jo päässyt vähän ripsaria (tai muuta mustaa) rapisemaan pois paikoiltaan – mutta perusidea näkyy. Luomiväriä löytyy simmukoista!

Ruby meni aamulla pariksi tunniksi äidilleen avaamaan joululahjoja, ja saapui takaisin luoksemme grandma’n ja -papan kyydissä. Mukana tuli myös lastillinen lisää joululahjoja Danin puolen suvulta, joten päästiin heti uusintakierrokselle!

socialcommentary

Danin isä toi mukanaan saamansa kauko-ohjattavan helikopterin, mitä perheen miehet ja Ruby menivät testaamaan meidän pihalle. Grandpa sai helikopterin heti kättelyssä jumiin puuhun, mitä Dan yritti saada katuharjalla puusta irti.. Tuloksena tuo harja on vielä tälläkin hetkellä puussa, ja grandpa onnistui irroittamaan kopterin puusta ihan vain ohjaimellaan.

flyingbroom

Dan kokkasi koko perheelle joulupäivän päivällisen, jolla täällä on suurempi merkitys kuin jouluaaton illallisella. Minä olin hänestä niin ylpeä, kun hän hyöri keittiössä ja kutsui välillä äitiään makutuomariksi.. Kaikki onnistui kerrasta ja ajallaan, ja grandpa hoiti innokkaasti kalkkunan leikkaamisen kunniatehtävän!

ruuuubs

Ruby seurasi tarkasti, kun kalkkunaa leikattiin ja muita herkkuja jaettiin lautasille.

ateria
Annos koostui kalkkunasta, parsakaalista, uunissa paahdetuista perunoista ja bataatista, ruusukaalista ja pekonista sekä “pigs in blankets”, eli makkaroita pekonipeitoissa. Kalkkunan kanssa syötiin vielä karpalohilloa!

aterida
Minun annokseni. Edellisen kuvauksen lisäksi minun lautaseltani löytyy kalkkunan täytemössöä, minkä ylijäämät Dan oli pyöräytellyt “pulliksi” ja käyttänyt uunissa. NAM! (ja karpalohillo, mikä lautaselleni ilmestyi kuvanoton jälkeen..)

Joulupäivän päivällisen jälkeen olikin kello jo kolme, ja minun vaatimuksesta (!) laitettiin koomatoosasta tulemaan kuningattaren perinteinen joulupuhe! Ensimmäistä kertaa kuulin hänen puhuvan (krhm, ja miten kauan olenkaan hänen maassaan asunut?) ja minulle tuli oudon rauhallinen olo. Aivan kuin kuningatar olisi lukenut minulle satua, taianomaisen tunteellista satua menneestä vuodesta. Kyseisen puheen ja Telegraphin uutisoinnin kyseisestä perinteestä löytyy täältä.

mie

Päivän yksi kohokohdista oli ehdottomasti se, kun minä ja Ruby päräytettiin xbox päälle ja Soulcalibur ilmestyi ruudulle. Minä pelasin Rubyn kanssa pari matsia, eläytyen hommaan täysillä – sain Danin veljen ja vanhempansa kiljumaan naurusta, kun minä tuuletin voittaessani Rubyn tai älähtäen pettyneesti hävitessäni. Sitten taktisesti laitoin kapulan kiertoon, ja jokainen aikuinen vuorollaan pelasi Rubya vastaan. Koko talo raikui naurusta, kun grandma pelasi Rubya vastaan toistaen koko ajan “minulla ei ole hajuakaan mitä minä teen” mutta voittaen jokaikisen kerran!

sisters

Pimeän laskeutuessa kestitettävämme lähtivät kotimatkalle, ja me kaivettiin joulusuklaat esille. Iltaa kohden väsymys sekä minun ja Rubyn röhä paheni, mutta ei se haitannut. Tiskattuani virittelin taas kynttilät, ja onnellisena käperryin halimaan perhettäni.

Olin niin onnellinen.

daddy
Tästä kuvasta paistanut isän rakkaus inspiroi minua muokkailemaan Danille lahjaksi tällaisen kuvasen.. Ja itsevaltaisesti jaan sen täälläkin, niin kuin instagramissa jo aikaisemmin!

Tessalta Dan sai Fingerpori – kirjasen englanniksi, minkä ensimmäisenä korkkasi hänen veljensä – oli huvittavaa seurata hänen hihitystään, kun tämä kikatteli tuolissaan itsekseen.
“Vähän tää on hei hyvä, mikä sen kirjoittajan nimi on? Minun on pakko saada oma!” tämä lopulta hihkui. Minä kuuntelin yöllä Danin hihittelyä, kun tämä valvoi EL:n kanssa ja lueskeli kirjaansa silloin.

Tessalta Elsa sai vauvapianon, mistä ja muistakin Elsan leluista ajattelin koota oman postauksensa myöhemmin!

Kiitos tessa. Sinulle etsin runon Internetin syövereistä, jolla nöyrimmät kiitokseni haluan sinulle sanoa!

Monta on kaunista, monta on hyvää,
vain yksi on parasta, tunnetta syvää.
Suuri on ihme, myötäelämisen taito,
se on vain ystävällä, kun sydän on aito.

Runo täältä.

Sänkyyn menin jännittäen tulevaa päivää, tapaninpäivää. Silloin menimme Danin siskon luokse yökylään!

Tagged , ,

6 thoughts on “Joulupäivän juhlallisuudet

 1. Ihanan kuuloinen joulu teillä kokonaisuudessaan! Harmi toki, että kipeilyt jatkui. Hyvää joulua näin myöhässä ja onnellista uutta vuotta! <3

  1. Oli kyllä, ja vaikka ihanaa oli niin myöntää täytyy, on ihanaa että nyt on jouluhommat ohi! 😀
   Ja minä toivottelen aivan upean onnellista uutta vuotta!

   Onko mitään UV-suunnitelmia? 🙂

   1. Saattaa uusi vuosi mennä ihan sängyn pohjalla, tyttöystävä tuli kipeäksi eikä omakaan olo ole parhaimmasta päästä… Katsotaan nyt! Muuten olisi ainakin tarkoitus mennä kaupungin keskustaan kuuntelemaan puheita ja tiirailemaan ilotulituksia taivaalle. 🙂 Ja perinteiset tinat nyt ainakin pitää valaa.

    Mitäs teille? 🙂

    1. Mä pidän peukkuja että tervehdytte! Meillä ei ole nyt sen kummoisempia suunnitelmia vielä, meidän piti saada Ruby uudeksivuodeksi mutta tuleekin vasta uuden vuoden jälkeen meille.. Joten katsellaan! 😀 Ilotulitukset ois toisaalta ihana nähdä tuolla rantsussa, mutta mutta.. Katsellaan! 😀

 2. Tepä olitte olleet kiltteinä, kun noin valtavasti oli lahjoja!

  Siitä vaan sitten opettelemaan suomea, niin aukeaa lisää Fingerporin maailma. 😀 Aina kielikään ei riitä. Oma suosikkini on tämä strippi, jonka voi melko ongelmitta kääntää englanniksi, ja varmaan se hauskuuttaa jo sinällään, mutta kuinka moni – edes suomalainen – ymmärtää sen täysin..? http://www.hs.fi/fingerpori/s1305866124625

  Vauvan kanssa valvoessa hihittäminen kuulostaa juuri siltä mitä toivoinkin! 🙂 Danin veli on vain bonusta, mutta hienoa, jos näin saa suomikuvaa vietyä eteenpäin! En ole ainoa, sillä tuo ensimmäinen painos kirjasta myytiin heti loppuun. Veljen pitää siis kiirehtiä, että saa huvituksensa jo myynnissä olevasta toisesta painoksesta!

  Niitä elokuvia oli muuten kolme, ja toivottavasti ne ovat kivoja, vaikka on varmaan vähän outoa joutua lukemaan tekstitystä. Mutta siksi me suomalaiset olemmekin niin hyviä lukemaan, kun on ollut pienestä pitäen pakko lukea tekstitystä! Meillä nuo ovat olleet tosi tykättyjä ja uskoisin EL:nkin niistä pitävän, jos tykkää katsoa ruudulta muutakin kuin piirrettyjä.

  Kuningatar on todella hyvä puhuja ja tuollaiset pateettiset (ei “pathetic”!) puheethan kuuluvat suuriin juhlapyhiin. Katsotko uutenavuotena tasavallan presidentin puheen (“Kansalaiset, medborgare!”) vastaavasti? 🙂 Tai sitten vaan kuningattaren ihana puhetyyli kolahti. Jos niin, niin katsopa (kuulokkeita käyttäen!) ASMR-videoita, jos saisit niistä hyvöt fibat. Tässä on malliksi yksi

  1. Heh, Dan on jo niin ylpeä siitä että hän osaa sanoa “moi”, “moimoi”, “miten menee?”, “kiitos” ja “ole hyvä”! Noihin fingerporeihin taitaisi tarvita vähän lisää.. 😀 Ja pitää sanoa että itselle toi strippi ei taas heti auennut, mutta sitten kun sen hokasin niin, no, repesin 😀

   Niin mie muistelinkin että niitä leffoja tais olla enemmänkin kuin vain yksi, mutta Ruby vei kaikki mukanaan äidilleen! Muistikuviini jäi vain se Risto Räppääjä 😀 Kiitos näistä, ja jospa Ruby toisi niitä vielä takaisinkin tänne katsottavaksi jonkin kerran! 🙂

   Pitääpä muuten katsoa presidentin puhe uutenavuotena, en yhtään nyt muista onko aiemmin sitä tullut tehtyä! Mutta se kuningattaren puhe vain jollain tasolla kolahti, ehkä se oli se hänen puhetyylinsä.. Kun oikeasti tuntui siltä että hän luki satua 😀 Vaikka puhui ebolasta ja muusta 😀 Ja pitää toi video vilkaista sitten kun löydän kuulokkeet! XD

Leave a Reply