Perhe-elämä

Miten menikään jouluaatto, kun ei Suomeen päästykään?

Niin se jouluaatto saapui tänne Englantiinkin, missä pikaiset joulujärjestelyt oli suoritettu flunssan kourissa rennon rauhallisesti. Olimme siivoilleet kämpän, vaihdoimme tavaroiden järjestystä, lahjoitimme hyväntekeväisyyteen valkoisen nojatuolimme kuusen tieltä. Postipate oli kiireinen, tuoden paketteja ja joulukoristeita harva se päivä..

Aattona jännitti. Dan lähti töihin, Ruby tulisi vasta parin tunnin päästä.

saa
Sää suosi – ei lunta, mutta paljon auringon paistetta!
vella
Rubya odotellessa jännitin, minkälainen joulu meille tulisi..

Elsan nukkuessa aamupäikkäreitä, minä otin kylvyn. Kylpyammeessa, pepun alla pyyhe ja oikein vanhan ajan kylpyperinteitä kunnioittaen peseydyin ison pyykkikorin edessä. Pyykkikorissa lämmintä vettä, koska sitähän ei hanoista tarpeeksi tule suihkua varten. Tytön herättyä oli hänen vuoro!

wrapped
Tyttö odotti kylpyä kiltisti käärittynä äidin pehmoiseen pyjamapaitaan..
bath
Kylpy valmiina. Koska vauvakylpyamme on liian pieni, kylvetin tytön pyykkikorissa. Upea ratkaisu, sillä tyttö pystyi tuossa istumaan ja pesuhetki oli kaikessa kummallisuudessaan erittäin hauska!
kylvynjalkeen
Kylvyn jälkeenkin vielä nauratti! Ennen pukeutumista vielä hierottiin vauvahieronnan liikkein.
swinging
Joulumekossa svengattiin!
door
Khrm. Tiedän. Pyykkikorikylpy.

Ruby saapui huonovointisena, kuumeisena ja flunssaisena, mistä syystä lykkäsin piparitaikinan takaisin jääkaappiin ja annoin tytön lösähtää sohvalle. Pelattiin yhdessä niinkin jouluista peliä xboxilta kuin Soulcalibur, missä mäiskimme toisiamme sen minkä ehdimme.

decoratingtree
Kun Dan tuli töistä, koristeltiin kuusi.
kuusenkoristelu
Muovijoulukuusi, joka kestää joulusta jouluun (toivottavasti). Ikävöin oikeasta kuusesta vain sitä huumaavaa tuoksua…
rubykuusi
Valmis!

joulutahti

kuusentop

kuusi

elisakuusi
Elsakin tykkäsi!
goodtimes
Ruby oli napannut meikäläisen flunssan, joten otimme hyvin rennosti. Pelailtiin, naurettiin, juteltiin – hengailtiin.
elisadinner
Dan kokkasi aattona possua, perunamuussia ja kaalia – hyvin irkkua ja niin hyvää! Uuden aputuolin ansiosta Elsakin pääsi ensimmäistä kertaa ruokapöydän ääreen syömään muiden kanssa.
rubydinner
“Mä en yleensä tykkää tällaisesta lihasta, mutta tää on hyvää!” Niin oli.

korttikynttila
Illallisen jälkeen jouluista musiikkia Spotifysta soimaan, sytyttelin kynttilät ja annoin perheen lysähtää takaisin sohvalle kokemaan joululle tyypillistä ruokakoomaa. Puhuin edelleen piparien leipomisesta, mutta aloin epäillä, josko omatkaan voimat riittäisivät moiseen.

kynttilakukka

Oli oli voimaton, ja itketti. Vaikka päivä oli mennyt hienosti ja minulla sekä muilla oli ollut hauskaa, niin jonkinlainen jouluntaika puuttui. Ehkä se oli se lumen puute, tai koskematon piparitaikina jääkaapissa. Piilouduin keittiöön, missä halusin rauhassa tirauttaa muutaman kyyneleen.

kynttilat

Mutta tulin toisiin aatoksiin ja hain kännykkäni. Viritin sen tiskialtaan yläpuolelle hyllylle ja skypetin porukoilleni. Juteltiin joulusta, nauroin siskon ja hänen miehensä kanssa kun nämä pelasivat huojuvaa tornia ja höpistiin ihan niitä näitä, jouluisia ja arjen juttuja. Kädet tiskivedessä jouluaterian jälkiä tiskatessani Englannissa olo oli kuin olisinkin istunut ruokapöydässä vanhempieni ja siskoni kanssa Suomessa.

Eikä minua enää itkettänyt.

Saatuani tiskattua ja painettuani punaista luuria skypepuhelulle, palasin oman perheeni pariin olohuoneeseen. Dan päätti, että jouluaaton kunniaksi Elsa saa avata yhden lahjapaketin, jonka Dan oli saanut työkaveriltaan.

whatsthat
Kiinnostus heräsi välittömästi!
giveittome
Niin innoissaan!
vauuu
“VAU!” Paketin sisältökin vakuutti.

Loppujen lopuksi kävi niin, että ..

sy
.. olin pakahtua kaikkeen rakkauteen!

P1050729 -1
Tänään on jo taputeltu taakse joulupäivät, tapanit ja muutkin, ja istun juuri nukahtamaisillaan olevan Elsan kanssa sohvalla. Ruby on mennyt äidilleensä äitinsä ystävän syntymäpäiväjuhlille, ja tulee meille takaisin uudeksi vuodeksi. Koko joulu meni kyllä niin paljon paremmin kuin uskalsin pettymykseni jälkeen toivoakaan – ja vaikka se piparitaikina odottaa vieläkin jääkaapissa, niin ei se haittaa. Olemme rykineet kilpaa Rubyn kanssa ja huolehtineet toinen toisistamme (joko otit lääkkeet? Lääkkeet!) ja nauraneet kurkkukivusta röhiseville äänillemme.

Minulla on vielä antibioottikuuria pari päivää jäljellä, ja toivon todella, että olo palautuu pian normaaliksi. Ei enää jaksaisi tätä väsymystä, kun keho ei ole samalla aaltopituudella mielen kanssa!

P1050754 -1
Blogi on ollut luonnollisesti hiljaisessa tilassa kaiken tämän yli – jos olisin ollut terve, juttua olisi kyllä tullut jo aiemmin.

Huomenna tapaan From London – blogista tutun Sannan, olen innoissani!

Tagged , ,

2 thoughts on “Miten menikään jouluaatto, kun ei Suomeen päästykään?

 1. Ei se joulu sitä lunta vaadi, aina on joulu ilman luntakin tullut. Nämä normaalista poikkeavat (…) joulut, jolloin lunta sattumoisin onkin, ovat sitten ihania ja piristäviä. Silti, vaikka se joulumieli kaivetaan jostain muualta. Sydämestä. Teillä oli kaunis ja tunnelmallinen joulu, juuri sellainen, kuin joulun pitääkin olla! Rakkaus ja hyvä olo välittyvät kuvien välityksellä tänne asti!

  Nenäliinoja on meilläkin tänä jouluna kulunut, ja seuraava niihin niistäjä lienen minä. Niinhän se menee, että yhdeltä toiselle tarttuu.

  Hih, tossa sohvallako te dataatte, toinen toisessa päässä ja toinen toisessa? Onko teillä molemmilla ihan pöytäkoneet? Ei siinä mitään, minäkin kaipaisin kunnon näppistä ja isoa näyttöä tämän läppärin sijasta, mutta kun ei meille oikein enää mahdu pöytäkonetta. :/ Tyydytään siis läppäreihin ja omiin istumapaikkoihimme, mutta harmonisesti meillä on sentään samanmerkkiset tietokoneet. 🙂

  Uusi tuoli on hieno ja käytännöllisen näköinen! Odotan innolla sen tarkempaa esittelyä!

  Ihana tuo paketinavaus, pakettihan oli melkein yhtä pitkä kuin tyttö itse, ja sisältö vielä pidempi! Uskomattoman hieno! 🙂

  1. “Näin sydämeeni joulun teen…” alkoi heti soimaan päässä! 😀 Se on kyllä totta, ja meillä oli kaiken kaikkiaan tosi ihana joulu. Vaikka nyt olenkin tosi iloinen että se on ohi! 😀 Ja joo! Me dataillaan sohvalta käsin! Mä vaan odotan sitä että saadaan isompi kämppä, jolloin voitas saada ihan kunnon työpöydät koneineen.. Pystyis keskittymään paremmin kirjoittamiseen ym. Nyt ei oikein missään muualla ole tilaa koneille, eritoten kun minä en niitä halua ruokapöytään! 😀

   Kunhan vain saadaan se oikean kokoinen tuoliosa niin esittelyä tulee! <3

Leave a Reply