Muut, Perhe-elämä

Ilahduttava paniikkitorstai – kun keho reistailee.

Keho huutaa uupumusta, pallea hypähtelee kivuliaan holtittomasti ja pakottaa minut harjoittamaan vatsalihasliikkeitä suorittamalla kaikki hengitysliikkeet vatsalla pallean sijaan. Mikä ei hirveästi paniikista kärsivän ihmisen oloa ainakaan helpota, ja niin tänäänkin piti tytön leikkiessä fysioterapeutin ja toimintaterapeutin kanssa poistua hetkeksi huoneesta. Hengittelemään ulos raikkaaseen ilmaan, kävelemään adrenaliinit kehosta ulos.

Nyt olen käpertynyt sohvannurkkaani potemaan päänsärkyä ja jostain nappaamaani kurkkukipua. Kuitenkin hymyssäsuin, enkä suinkaan lääkepöllyssä särkylääkkeiden!

kyydissa

Tänään ensimmäistä kertaa tuli pyytämäni kaltainen auto meitä hakemaan fysioterapeutille, eli ei tarvinnut tyttöä ahtaa inhoamaansa autoistuimeen vaan kärrättiin tyttö Ottonsa kyydissä autoon. Ottobockinhan saa kiinnitettyä ambulansseissa ja pyörätuolikäypäisiin autoihin lattiaan kiinni. Kyllä tyttö tykkäsi! Näki niin paljon paremmin maisemat, vaikka omassa pienessä luksuskopissaan takana olikin. Samantapainen kyyti saatiin kotiinkin. Kyllä kiittelin vuolaasti kuskeja, ja pyysin laittamaan viestiä toimistoon onnistuneesta autovalinnasta!

3
Kehityskeskuksen etuovi – tuon oven takaa löytyy meidän fysioterapeutti, lastenlääkäri, toimintaterapeutti, puheterapeutit niin ruokintaan kuin puheen kehityksen tukemiseen … ja nähtiin tuolla tänään ravintoterapeuttikin.

Ihmettelin tosin, miksi niin kuskit kuin Kehityskeskuksen työntekijät ihmettelivät sitä, että suostuin tulemaan melkein kaksi tuntia etuajassa meitä noutaneen kuskin kyytiin. Minullehan se oli ihan se ja sama, olin saanut kotihommat tehtyä (eli tytön ja itseni ruokittua sekä vaatetettua), ja nyt ainakin tiesin olevani ajoissa paikalla. Pystyin hakemaan kahvilasta itselleni kahvit ja lounaan, sekä höpöttelemään tytölle Kehityskeskuksen odotusaulassa. Ei minulla ollut mitään hätää.

Olenhan yksinkertaisesti niin tyytyväinen siihen, että NHS:llä ylipäätään on tällainen palvelu potilaiden kuljetukseen. Että tulevat hakemaan kotiovelta, vievät sairaala-ajan vastaanotolle asti ja tuovat takaisin kotiin ilmaiseksi. Ei tarvitse minun stressata julkisten kanssa, ja säästyy sitä rahaakin!

tuoli
Tyttö uudessa erityistuolissaan, joka meidän eloa kotona helpottaa. Tyttö tykkää, me tykätään – ja kunhan saadaan vielä oikean kokoinen niin avot! Tämä on kokoa liian iso (näkyy mm. siinä, että tytön selkänoja on liian pitkä). Tämän kuvan ovat jo Facebookissa meitä seuraavat nähneet!

Kotiovella minua odottikin seinänaapurin herra kera postipaten jättämän ison paketin – vanhempieni lähettämä joulutervehdys oli saapunut!

Illasta oli taas ihana lukea Jonnan upea postaus siitä, kuinka hän rakastaa miestään kokonaisuudessaan – ei kaikesta huolimatta, vaan kaiken vuoksi. Voin samaistua tähän täysin. Rakastan Elsaa, koska hän on hän. En rakasta häntä siitä huolimatta, että hänellä on cp-vamma, näkövamma ja kuulovamma. Hän on Elsa. Ja minä rakastan häntä juuri siksi.

Vaikka keho reistaa, mieli on ilahtunut.
Kyllä tämä tästä! <3

Kiitos, äiti ja isi sekä muut paketin lähettämiseen osallistuneet! Ja Jonnalle upeasta postauksesta!

Tagged , , , , , ,

6 thoughts on “Ilahduttava paniikkitorstai – kun keho reistailee.

  1. Voi että. Sitä vaan toivoo, että jossain olisi Jonnan kaltainen tyttö, joka tulevaisuudessa ajattelisi minunkin pikku-urhostani samalla tavalla. <3

Leave a Reply