Muut, Perhe-elämä

10. luukku: Joulunajan elokuvat

10luukku

Minä rakastan elokuvia, joissa on joku opettavainen sanoma takana – kuin myös juuri niitä inspiroivia elokuvia. Joulun aikana tämä on minulle vielä tärkeämpää. Onhan joulu kuitenkin perheen kesken vietettävä juhla, jolloin nautitaan siitä mitä meillä jo on, uskotaan parempaan huomiseen sekä ihmisten hyvyyteen ja kykyyn oppien muuttua.

carol
Monen monta elokuvaversiota tästä Dickensin kirjasta on tehty – itse olen nähnyt lähinnä niitä piirrettyjä. Dan sanoi, että vuoden 1999 versio on kuulemma todella hyvä, kun taas Jim Carreyn tähdittämä ei niinkään. Tämä on tämä klassikkosatu, jossa känkkäränkkä ilkimys saa herätyssoiton tekojensa seurauksista kolmen kummituksen/hengen avustuksella.. Odotan joulua ja Rubyn reaktioita tähän tarinaan!

grinch
Ei itseasiassa lukeudu omiin suosikkeihini, mutta viikonloppuna kysäistessäni Rubylta jouluisia elokuvia tämä oli ainut, minkä hän mainitsi. How the Grinch stole the Christmas. Lumihiutaleen maailmassa kaikki rakastavat joulua – kaikki, paitsi Grinch, joka päättääkin pilata muiden riemun ja varastaa joulun. Paitsi että eräs pieni tyttö päättääkin ystävystyä Grinchin kanssa.

gruffalo
Ei sinällään ole jouluinen, mutta silti tämä Oscariehdokas on meidän listoilla yhdessä Snowmanin kanssa! Gruffalon opin tuntemaan vasta täällä Englannissa, ja tässä tarinassa vasta onkin ihana opetus.. Pieni hiiri kävelyllä metsässä.. ja hän kohtaa petoja!

A fox saw the mouse and the mouse looked good.
“Where are you going to, little brown mouse? Come and have tea in my underground house.”
“It’s terribly kind of you, Fox, but no – I’m going to have lunch with the Gruffalo.”

– Julia Donaldson

wonderful

Oletko koskaan miettinyt, minkälaista läheistesi elämä olisi ollut, jos sinä et olisi koskaan syntynytkään?

Aivan ihanan ajatuksia herättävä elokuva, jossa vastataan kysymykseen elokuvan päähenkilön kautta. Muista nessut!

Mitkä elokuvat ovat teidän joululistoillanne?

Tagged , ,

Leave a Reply