Muut, Perhe-elämä

7. luukku: Ulkosuomalaisen itsenäisyyspäivä

7luukku

En tiedä, olenko lapsena ollut jotenkin erilainen – mutta muistan silloin tällöin unohtaneeni avata joulukalenterin luukut. Blogin joulukalenteria en tosin unohtanut – eilinen postaamattomuus johtui niinkin hienovaraisen elegantista syystä kuin meikäläisen krapulasta. Suoraan sanottuna, lähti vähän lapasesta. Ystävieni sanoin: “Lähde useammin ulos, kerralla vähemmän juotavaa.” Olin kuitenkin kuulemma hyvinkin viihdyttävä humalassa, ja itsellänikin oli hauskaa – ja vaikka fyysisesti heikotti seuraavana päivänä, niin mieli oli levännyt. Inspiroitunut. Tiedättekö?

Ulkosuomalaisellekin itsenäisyyspäivä on tärkeä, eikä vain siksi että se antaa tekosyyn kokoontua yhteen ja nautiskella suomalaisista alkomahooleista. Linnanjuhlien yhteen kliseiseen haastattelukysymykseen “Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?” vastaten: se tarkoittaa vapautta. Vapautta mennä ja tulla, vapautta toteuttaa itseään.

Näiden ihanien kanssa vietettiin iltaa, ja nämä kaverukset naureskelivat minun humalaisille tempauksilla yön aikana:

kamut

Alkuillan ohjelmaan kuului hyvinkin aikuismaisesti Linnanjuhliin liittyvä juomapeli, Linnanjuhlat, alkoholia reippahasti ja opiskelijaystävällisesti pizzat.
ohjelma

Ennen yöelämään lähtöä kuunneltiin Spotifysta Maamme-laulu fiilistellen, ja sitten yökerhoja katselemaan.

maamme

Koska minulla oli kännissäni jonkinlainen “Oon bloggaaja” – vaihde päällä (tunnistaako muut bloggaajat? Enhän ole ainoa?) niin menin juttelemaan baarien työntekijöille herkästi. Juttelutuokiostani ja kokemuksistamme kerätty palaute näkemistämme yökerhoista:

Dancing Jug – ei päästy sisään, “koska meillä on ihan täyttä”. Mutta portsari päästi sisään meidän jälkeemme saapuneet kaverinsa. Dancing Jug on meikätytön lemppari, ja harmittikin kun ei sisään päästetty!
Sakura – sellainen teinidiskomainen paikka, jossa DJ tuprutteli sen verran savua tanssilattialle ettei vieressä joraavaakaan kunnolla nähnyt. Juomat älyttömän kalliita!
Camel – sisäpihalla oleva puutarha on koko paikan sydän ja ehdoton plussa! Rento paikka, joka on auki 6 aamulla. Me olimme niin aikaisin liikenteessä, ettei muu porukka ollut yökerhoista jatkoille tullutta populaa, vaan kaikilla kivan letkeä meininki!
Le Chick – ei menty edes sisälle, koska portsari oli niin töykeä. “Miksi me haluttaisiin tulla teille tänään, mitä erikoista teillä on?” “Koska te haluatte tulla tänne.” “Mutta miksi?” “Koska kaikki haluaa aina tulla meille.” “Mutta miksi?” “Tuohon suuntaan jatkuu tie, ei tarvitse tulla jos ei haluta.” Olo ihan kyselyikäisellä, mutta kyllähän noin simppeliin kysymykseen olisi pitänyt portsarilta tulla selkeä vastaus!
Orange rooms: Kivan rennon oloinen paikka, jonne yläkertaan pääsi ilmaiseksi ja alakerran DJ-show oli maksullinen. Yläkertakin oli kyllä kiva, sellainen intiimin oloinen ja silti ihan kivan kokoinen tanssilattia. Varmasti aivan loistopaikka, jos vain sattuu hyvä DJ pyörittämään musiikkia!

Sellaisissa merkeissä juhlittiin itsenäisyyttä meillä – kaverit, kiitos ja anteeksi!

Miten teillä juhlistettiin?

Muistutukseksi myös, vielä ehtii osallistua kivaan arvontaan!

Tagged , ,

2 thoughts on “7. luukku: Ulkosuomalaisen itsenäisyyspäivä

  1. No jos vähän lähti lapasesta täälläkin. Hyvä me! Olimme itsenäisyyspäivän vastaanotolla Taipeissa ja mun kokemukset noista tapahtumista on aina sellaisia, että se krapula on ollut seuraavana päivänä väistämätön. Mutta hyvät bileet tarkoittaa krapulaa, eikös? 🙂 Huippu juomapeli!

    1. Jes, en ole ainut! Itse vielä lohduttaudun silläkin ajatuksella, että miten useasti sitä meikätyttö oikeasti pääseekään joraamaan? Edellisen kerran kesällä, ja tätä itsenäisyyspäivän juhlintoja oltiin kuitenkin suunniteltu kuukausia! Ja voisin melkeinpä allekirjoittaa tuon – jos ei suoranaista krapulaa, niin ainakin väsymys on merkki hyvistä juhlista! Ja ne naurukohtaukset ja muistot <3 😀

Leave a Reply