Infoiskut, Muut

3. luukku: Joulumarkkinat

3luukku

Vuodesta 2009 joulumarkkinoita on järjestetty Bournemouthin keskustassa, minne ilmestyy hirsimökkien kaltaisia pikkukojuja kadut täyteen. Löytyy paahdettuja pähkinöitä, saksalaisia makkaroita, käsintehtyjä hilavitkuttimia ja härpättimiä, joulukoristeita ja tonttupukeisia myyjiä. Esiintymislavakin on kasattu, siellä esiintyy paikallisia musiikillisia lahjakkuuksia ja lapsia ilahduttaa kovasti joulupukkinuket kiipeilemässä pylvästä ylös alas ja tasapainoilemassa kahden talon välissä narulla. Erilaista ohjelmaa on luvassa, karaokesta puhenurkkaukseen, missä haastetaan joulushoppaajia ottamaan ständi ja puhumaan hetken yleisölle. Aiheesta kuin aiheesta. Keskuspuistoon on tänäkin vuonna rakennettu “Garden of Lights” – erilaisia ständejä valoleikkeineen. Niin ja löytyy sieltä pieni & kallis luistelukaukalo! Miten ihana idea – luistella oikeasti ulkona, Englannissa, palmupuiden alla, joulumusiikkia kuunnellen…

Teemanahan näissä joulumarkkinoissa on aina ollut perinteinen saksalainen “Weihnachtsmarkt”, mikä minut saa poikkeuksetta turhautumaan. Miksei joku vuosi vaikka skandinaavia? Miksei kotimaista eli siis brittiläistä? Miksi aina saksalaista?

Toisaalta se tarkoittaa, että luukun kuvastakin löytyvästä baarista löytyy glögiä. Viime vuonna sitä tarjoiltiin söpöstä joulutossu-mukista, tänä vuonna en ole vielä ehtinyt glögiä maistelemaan. Mutta vielä suurempi nautinto olisi lempibaarini mulled cider..

Ja tuo hirvihän on se puhutuin markkinoiden nähtävyys.
Koska se puhua jorisee itsekin!

Bournemouthin joulumarkkinoista lisää mm. näistä linkeistä

Minkälaisia joulumarkkinoita teillä järjestetään? Mikä niissä on parasta?

Tagged , , , ,

Leave a Reply