Muut

Ehdottakaa minulle musiikkia!

Ennen kuuntelin musiikkia jatkuvasti – olin kaikkiruokainen, en yhden bändin lipun heiluttaja. Enkä osaa oikein sanoa miksi, mutta Englantiin muutettuani musiikin kuuntelu vain jäi.
Nyt olen tipahtanut aivan täysin musiikkimaailman kärryiltä.

Avasin eilen uudestaan Spotifyn tilini, ja vanhat soittolistani eivät enää oikein iskeneet. Lisäksi olen aivan varma, että osa niistä on kadonnut jonnekin bittiavaruuteen ajan myötä, ja yritinkin sitten kaivella muistilokeroistani hyviä kappaleita ja artisteja uusia soittolistoja varten. Mutta niin kuin eilenkin, tänäänkin pääkopassani humisee tyhjä tuuli..

Olenkin laittanut soimaan Spotifyn omia listauksia, vain kuunnellakseni jotakin. Mutta eritoten kahdelle hyvin tärkeälle toiminnalle haluaisin juuri ne oikeat musiikit hellimään korvasopukoitani – nimittäin juoksulenkille sekä kirjoittamisen hetkiini jotain inspiroivaa. Jotain, mikä saa sormeni suorastaan lentämään näppäimistöllä.

Mitä sinä kuuntelet, kun lenkkarisi tamppaavat asfalttia?
Mitkä soinnut nopeuttavat luovuuden virtaasi ja saavat sormesi kiitämään näppäimistöllä?
Mitkä kappaleet saavat aamun kirkastumaan?

Älä ujostele – kaikki ehdotukset otetaan riemulla vastaan!

Tagged , ,

18 thoughts on “Ehdottakaa minulle musiikkia!

 1. Ensin ajattelin ettei musta ole apua kun en oikein kuuntele mitään. Mutta sitten muistin mun lempparit!

  Mindy Gledhill on mahtavin! Tässä ehkä mun lemppari:

 2. Mindy on ihana! Jos Mindy iskee, niin saattaisit tykätä Meikostakin https://www.youtube.com/watch?v=6jcvodNBTuA. Biiseistä tulee pääasiassa tosi hyvä mieli ja hän oli persoonana ihanan lämmin, kun olen hänet kerran tavannut.
  Viime aikoina olen vollottanut Celtic Womanin live-esityksille. Varsinkin tämä ekassa sooloa laulava Chloe on huikea!

  https://www.youtube.com/watch?v=m7kfVVkjURU
  Ja enhän mä voi ehdottaa musiikkia ehdottamatta maailman parasta ja mun kaikkien aikoijen suosikkibändiä Hansonia 🙂 Uusin levy ehkä kokonaisuudessaan suosikki.

  Tuota kuuntelen aina kun ahdistaa. Niinku nyt…

 3. Oi, kiva postausidea! Tällaisia omia lemppareita nimenomaan omille aamuille tulee nyt äkkiseltään mieleen.

  Sara Bareilles – Brave
  OneRepublic – Love Runs Out
  Avicii – Hey Brother

  Haloo Helsinki! – Vihaan kyllästynyt
  Haloo Helsinki! – Kiitos ei ole kirosana
  Haloo Helsinki! – Linnuton puu

 4. Hihi, tuo Cinderellan mainitsema Brave on pitkään ollut niitä omia tsemppausbiisejä myös, sulle sen taisin joskus linkittääkin.

  Juoksulenkeille tai like a boss- fiilikseen:
  Ed Sheeran- You need me, I don’t need you (On muuten ihan paras lenkeille, säkeistöjen ajan kävelyä tai power walkia ja kertsiin lisää energiaa ja kunnon nopeusjuoksu).
  Serena Ryder- Stompa. Skippaa ekat 35 sekuntia jos sulla on albumiversio ja sitten titititititi, ehkä paras juoksutykitys.
  The Ting Tings- Shut up and let me go
  Haim- Don’t save me
  Tegan and Sara- I’m not your hero

  Tossa nyt muutama, mitkä saa tanssi- tai juoksujalan vipattamaan. Mulla olis niin monta nimeä, joiden musiikki hivelee koriva kivasti, mutta heitetäänpä esimerkkinä vaikka Bon Iver ja Tom Odell. Ah, Tom Odell. <3

 5. Kiitos kaikille jo listauksista! Huomenna saan oman päivän ihan itselleni, ja tuun käyttämään siitä suurimman osan näiden kipaleiden kuunteluun! Vastailen sitten jokaiselle erikseen, että mistä eritoten tykkäsin..! Kiitos jo kauheasti ja lisää saa laittaa!! Jo nyt noista suuirn osa bändien nimistä yms. ei sano mitään, odotan huomista siis jo innolla!

 6. Pakkohan se on jottain ehottaa kun joku pyytää musiikkia, muuten en kehtaa mennä töihin maanantaina. (työpaikkani on siis Levykauppa Äx) Elä vaan kerro kenellekään että kuuntelen itekin yleensä vain muiden ehdottamia musiikkeja kunenminätiedämitäkeksisikuunnella. En kuitenskaan keksinyt tähän hätään muita ehdotuksia, mutta kyllä minä kohta…

  1. Aaaaanskuu! Sait mut repeämään suureen kikatuskohtaukseen, oot ihana! Hei toivottavasti jouluna nähdään, voit sit kuule ihan kädestä pitäen ja korvasta taluttaen kuunteluttaa mulla mussiikkia! Ja ehkä suututetaan pari kyläläistä puhumalla englantia julkisella paikalla.. ;D

Leave a Reply