Muut, Perhe-elämä

#Hyvän arjen säästövinkit: Ruokaostokset Internetistä

Säästäminen on ja voi olla elämäntapa. Se, että katselee kilohintoja ja laittaa ostoksia prioriteettijärjestykseen, ei tarkoita että arki välttämättä olisi huonoa. Muiden bloggaajien jakaessa säästövinkkejään, minä aloin tarkemmin pohtimaan meidän pennilöiden säästämistä. Se kun tulee niin selkärangasta, ettei sitä sen kummemmin ole osannut analysoida. Olenhan reppureissaajana ja opiskelijanakin tottunut venyttämään penniä, ostamaan käytettyä, hankittua ruokaa vaan tarpeeseen ja ollaan sitä juostu niiden hyvien tarjousten perässä kaupasta toiseen. Mutta mikä olisi sellainen todella hyväksi koettu säästöniksi, joka ei ehkä ihan ensimmäisenä mieleen juolahtaisi?

Meillä se on ollut ruokaostosten tekeminen Internetissä. Ihan oikeasti.

Vatsa uhkeasti pystyssä Englantiin muuttaessani olin hyvin tällaista nettishoppaamista vastaan. Enhän minä nyt meidän pennosia rupeaisi käyttämään siihen, että joku toinen valitsisi meille omenat ja perunat ja kantaisi ne vielä meidän kotiovelle! Kyllä minä kuule ihan itse kauppaan kävelen.

Tytön synnyttyä mieli sitten muuttui. Kun kotoa lähteminen oli hankalaa, eikä yhden paniikkikohtauksen kokeminen kaupan kassalla ollut mitenkään itkevän vauvan kanssa miellyttävä kokemus… Tutustuin siis Asdan nettikauppaan aluksi, ja sitä kautta tulikin ostokset tehtyä hyvän aikaa. Tajusin jo pian ne hyvät puolet ruokaostosten netissä tekemisessä:

 • Ei tule tehtyä heräteostoksia.
 • Ostoskori päivittyy jatkuvasti kera ostosten kokonaissumman – jolloin on helppo tehdä ostospäätöksiä ja pysyä budjetissa.
 • Olikos meillä maitoa? .. kävely jääkaapille tarkistamaan. On, ei tarvitse.
 • Oho, vessatauko/tyttö itkee nälkää/vitsit hammaslääkäriaika! – Tallenna ostokset, kirjaudu ulos, ja jatka seuraavalla kerralla täsmälleen siitä, mihin viimeksi jäit.
  Yritäpä tehdä sama kaupassa.

Asdan kautta ruokaostosten tekeminen oli helppoa, mutta ärsytti se muovipussien määrä. Asdalla he pakkasivat ihan kaikki ostokset muovipusseihin, eikä missään ollut ruksia moisen poisjättämiseen. Päätinkin kerran kokeilla Tescoa, jonne minulla oli hankittuna etukorttikin.

Tescolla ensimmäinen iso plussa oli..

Ostokset saa jääkaapin oven eteen ilman muovipusseja! Tescon kuskitkin ovat sattuneet olemaan mukavampia kuin Asdan, ja selkeästi valmiita käyttämään enemmän aikaa jokaiselle asiakkaalle. He toivat ostokset laatikko laatikolta keittiöön, tyhjensivät ne osoittamalleni paikalle (eivät sentään tyhjentäneet suoraan kaappeihin) ja hakivat sitten lisää. Ei sitä samaa kuin Asdalla, jonka kotiinkuljetus-poppoo ei edes astunut kämppään sisälle vaan heittivät muovikassit etuovesta sisälle. Tietysti jotkut saattaisivat tykätä enemmän siitä, ettei tuntemattomat astu reviirinsä sisäpuolelle – mutta millä todennäköisyydellä isoihin kaupan logoihin ja huomioliiveihin pukeutuneet miehet olisivat vaikka väkivaltaisia? Eritoten, kun heillä heti ensimmäisenä on ojentaa tilauksestasi tulostettu kuitti, ja todiste henkilöllisyydestä roikkuu rappusilla odottavan miehen kaulassa.

Muovipussittomuudesta saa myös pisteitä, joilla taas saa lisäalennuksia seuraavassa kuussa! Noita “vihreitä pisteitä” saa myös, kun käy Tescossa paikan päällä ostoksilla ja tuo omat kassit mukanaan. Kannatan – ihan mielettömän hyvä idea!

Kerran kuussa Tescolta kotiin ilmestyy paperisälänippu, josta löytyy kuukauden alennuslipukkeet. Kyllä, Tesco seuraa ostoskäyttäytymistäsi, ja niinpä alennuskupongit tulevat nimenomaisesti niihin omiin suosikkituotteisiisi. Ärsyttävää moista vain plarata kassalla.. Vaikka eihän ne käyttämättömät pisteet mihinkään katoa, ne siirtyy seuraavan kuun alennuskuponkeihin. Mutta eipä tuosta netissä tarvitse huolehtia. Ei kun vaan klikkailemaan halutut kupongit käyttöön!

Sivupalkista näkyy mainitsemani ostoskori, johon automaattisesti päivittyy koko ajan korin hintalappu shoppailtaessa.

Valitaan itselle sopiva ajankohta, milloin ostokset kotiinsa haluaa..

Ennen ostosten maksamista koko korin sisällön voi vielä käydä lävitse – poistaa ylimääräisiä, laittaa jotain lisää ja ylipäätään tarkistaa, että tulihan sitä kaikki nyt varmasti ostettua. Tämän lisäksi Tescolle voi kertoa lisäohjeita tuotteiden valitsemiseen, kuten vaikkapa avokadopastaa varten voit ilmoittaa haluavasi vain täysin kypsiä avokadoja. Tai vaikkapa banaanit haluat vihreinä. Tämän lisäksi Tescolle voi ilmoittaa, jos ei valitsemaansa tuotetta halua korvattavan millään siinä tapauksessa, jos se olisi kaupalta päässyt loppumaan. Niin ei vahingossa lapsen lempparimehu vaihdu sellaiseksi, jota tämä ei suostuisi juomaan.

Vaihdetuista tuotteista voi kieltäytyä myös sitten kotiovella, jos ne eivät syystä tai toisesta käy.

Me teemme yleensä kerran kuussa tällaisen ison ruokashoppailun, jolla täytämme niin molemmat pakkaset vihanneksilla, kalalla ja lihalla sekä kuiva-ainekaapit pastalla, riisillä ja muilla tarpeilla. Sitten tarvittaessa käymme hakemassa lähikaupasta kuukauden aikana täydennystä, esimerkiksi hedelmiä ja maitoa. Yritetään suosia Lidliä ja Aldia kyseisissä ostoksissa, mutta valitettavasti kumpaakaan ei löydy meidän lähinurkilta..

Näin meillä säästetään hyvinkin pitkä penni, pitkällisellä suunnittelulla ja vähentämällä fyysisiä kauppareissuja. Niissä kun on aina se heräteostosten vaara!

Suomessa ruokaostosten tekeminen Internetissä on vielä aika tuntematonta, muttei eritoten pääkaupunkiseudulla enää mahdotonta.
Pikaisella haeskelulla ja kyselyllä löytyi ainakin seuraavat:

Muiden bloggaajien #hyvän arjen säästövinkit:

Tagged , ,

4 thoughts on “#Hyvän arjen säästövinkit: Ruokaostokset Internetistä

 1. Tulee kyllä ikävä sitä, että internetissä pysty tekemään ruokaostokset. Meillä ei ollut autoa pariin vuoteen ja ei sitä kyllä tarvittukaan kun ruokaostokset tuli kotiovelle asti. Itse shoppailin aina Asdassa, koska koin sen halvempana, mitä Tesco.

  1. Meilläkään ei tuota autoa ole, ja kyllä se on sen punnan tai kahden väärti että kuukauden ostokset tulevat ihan omalle ovelle asti.. Eritoten näin lapsiperhearjessa!
   Itseasiassa minäkin luulin Asdan olevan halvempi, mutta nyt pari kertaa Tescon kautta shoppailtuani en olekaan enää ihan varma – tuntuu, että kyllä tuolla £150 suurinpiirtein saman verran tavaraa saa niin Tescosta kuin Asdastakin. Ja tuo muovipussittomuus on vain niin <3 !! Mutta Asdalla on kyllä edelleen käteviä ne hiiiiiiiirrrveään isot pastapussit!

 2. Idea on kiva. Täällä vain yksi Sale toimittaa, ja Sale on paljon kalliimpi kuin Prisma tai Lidl, missä yleensä käydään ja sitten vielä toimituskulut päälle. Jos joku muu kauppa alkaisi toimittaa, voisin kyllä kokeilla. Uskon, että siinä säästää, kun ei tule herätysostoksia.

  1. Ihana ois jos Lidl alkaisi tehdä kotiinkuljetuksia! Heti ostaisin sieltä! ..
   On se kyllä oikeasti kätevää ettei tule heräteostoksia tehtyä. Niin ne jokainen pienikin suklaapatukka ja “hei tää on tarjouksessa” – juttu lopulta painaa kukkarolla..

Leave a Reply