Muut, Perhe-elämä

Ulkonäön painekattilassa

katse

Ihmisen pintakuori, tuo ikuinen lööppien lemppariaihe ja kahviseurueen puheenaihe. Vaatteet, meikit, laihdutus, hiustyylit, mikä dieetti, tuo treeni, mitä huippi ja eritoten juippi päälleen viimeksi laittoivat.. Voi tuota pinnallisuutta, ulkokuoreen keskittymistä, viimeisimpien käsilaukkutrendien tiukkaa omaksumista. Niin tytöille ja naisille, kuten kasvavissa määrin miehillekin, asetetaan yhä enemmän ulkonäköpaineita. Pitäisi olla hoikka, mutta mitä parempi niin lihaksikas – muttei liikaa! Pitäisi aina olla kehoa hyvin esille tuovat vaatteet, niin että hyvät puolet korostuu ja ne huonot peittyy. Hiukset pitäisi olla tiptop kotipäivänäkin, meikki virheetön, kynsien pitäisi nauttia manikyyrihoidosta säännöllisesti.

takao

Mielestäni maailmassa keskitytäänkin ihan liikaa pinnallisuuteen. Siihen, miltä joku näyttää, mitä vaatteita käyttää, mitä ihonhoidontuotteita laittaa iholleen. Jotkut eivät uskalla lähteä ihmisten ilmoille joissain vaatteissa, koska hävettää. Tästä yksi lempibloggaajistani, Fitness Führer, kirjoitti muutama päivä sitten oikein osuvan postauksen – kiitos siitä! Kun miksi hävetä?

Kuinka suuret rahat siinä pyörivät, että naiset tuntisivat itsensä epätäydellisiksi ja käyttäisivät mielettömästi rahaa ulkonäkönsä kohentamiseen.. Niin kuin No Sex and the Cityn – bloggaaja luetteli postauksessaan, miten pelkästään ihonhoitoon “on lommoja jotka kaipaavat täytettä ja muhkuroita jotka pitää tasoittaa, jokaiselle kohdalle on omat tuoteperheensä, ja auta armias jos laitat samaa voidetta poskille ja perseeseen!” Ja koska tämähän ei riitä lähellekään, hän vielä muistuttaa: “Ja koska mikään ei riitä, eikä mikään osa sinua ole hyvä sellaisenaan, myös peräaukon voi valkaista. Äläkä missään nimessä kuvittele, että sukuelimet kelpaisivat luonnontilassa nekään. Karvoista pitää tietysti hankkiutua eroon tai vähintäänkin ajella ne jonkinlaiseen malliin. Mahdollisesti voisit myös harkita niiden värjäämistä? Tai vajazzling-koristelua? Ällöttävän tummat häpyhuulet saa vaaleammaksi vaginal bleachingin avulla ja vaginameikki puolestaan antaa paremman punan.”

Koska eihän me vaan kelvata tällaisina kuin ollaan.  .

Miksi?

takasivu

Niin kuin minut pidempään tuntevat tietävät, minä en ole koskaan seurannut vaatetrendejä. Vaatteet eivät ole vain jaksaneet minua kiinnostaa sen vertaa. Mutta jos kerrankin laittaudun, siitä tulee ihan mielettömän ihana tunne! Koska olen pukeutunut itselleni. Laittanut hiukset vain itseäni varten. Meikannut, vain itselleni. En Danille, ystävilleni tai perheelleni. He kaikki ovat nähneet minut vaikka millaisessa kunnossa, mutta myös kaikkein kauneimmillani.

Ja niin sen pitäisi minusta ollakin. Että lakkaan kynnet, koska vain tuntuu siltä ja nautin siitä tunteesta, mitä se antaa. Kuinka lakatut antavat kivan naisellisen tunteen. Kuin myös mekon helmaa hulmautellessani olo on niin.. viehättävä. Ihan sama, mitä muut ulkonäöstäni ajattelisivat, mutta minulla olo on hyvä.

Eikä kaikkia voikaan miellyttää. Eikä pidäkään. Mutta mitä todennäköisemmin muut näkevät sinut aivan eri tavalla kuin mitä itse. Tästä minulla on miljoona postausideaa, enkä näin ollen asiaan pureudukaan tämän tarkemmin. Kunhan haluan vain sanoa.. Että kaunistautuminen kannattaa tehdä itselle. Mennä naama luonnontilassa kauppaan, jos ei yhtään viitsi laittautua. Koska mikä pakko? Sitten, kun inspiraatio iskee laittautumiseen, olo on ihan eri. Koska oma olo on niin eri.

(Luonnollisesti töihin laittautuminen ja ehostaminen on asia erikseen – koska työntekijänä olet osa yrityksen brändiä.)

takaraivo

Nyt minulla on mahaa, mistä olen täällä bloginkin puolella kertonut pariin otteeseen ja aloittanut jo kuukausia sitten aika epäonnistuneen yrityksen pudottaa painoa. En suinkaan minkään pinnallisen syyn vuoksi, sillä tunnen itseni kauneimmaksi kuin ikinä ennen, maharöllykästäni huolimatta. Perheessäni on kuitenkin sukurasitetta diabetekseen, minkä vuoksi olisi elintärkeää päästä terveellisiin mittoihin.

Jo ensimmäistä kertaa mahastani täällä avautuessani mainitsin, kuinka en halua kenellekään tuoda paineita oman painonpudotuksensa kanssa. Kerroin, kuinka kauan oli kulunut synnytyksestä, ja että nyt aloittaisiin pikkuhiljaa. Mitenkään arvostelematta muita mammabloggaajia, jotka lähtevät melkein suoraan synnytyssalilta kuntosalille – kunnioitettavaa, mutta minusta ei siihen ollut. Enkä halua kenellekään nostattaa minkäänlaisia paineita oman ulkonäkönsä suhteen.

Mieluummin haluan tuoda esille tätä rentouttani. Kuinka opettelen olemaan tuomitsematta itseäni, kritisoimatta liikaa ulkonäköäni, ja rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen. Tästä esimerkiksi Jonna blogissaan teki aivan upean lupauksen, ja minä haluan kovasti pystyä samaan. Kun tottakai niitä heikkoja hetkiä itselleni tulee. Silloin, kun energiaa ei ole riittänyt itseni laittamiseen, ja peilistä tuijottaa takaisin oma paha oloni. Silloin on liian helppoa haukkua itseään läskiksi, rumaksi pottunokkaiseksi ämmäksi.. Vaikka syytä siihen ei olisikaan.

huuletmutrulla

Koska minä olen kaunis. Juuri tällaisena kuin olen. Meikittömänä, meikillisenä, hiukset kammattuna tai kampaamattomina. Niin olet myös sinä.

Minä teen saman lupauksen kuin Jonna. Lupaan, että en arvostele kenenkään ulkonäköä lapseni kuullen, eikä sanavarastooni kuulu termi “läski” tai mikään sitä tarkoittava.

Lupaan siis:

ensimmainen

toinen

Kuvat täältä.

Lupaatko sinä saman?

rakkaudellam

Tagged , , , , ,

5 thoughts on “Ulkonäön painekattilassa

    1. Toi on kyllä niin loistava! 5’sta itse mietin tytön kohdalle, että miten tämän toteutan.. Mutta pohdin, että korostamalla kaikkea mitä hän voi tehdä, päästää erilaisiin tilanteisiin että voi testata itseään ja kehittää taitojaan.. Ilman että hyssytän, ylivarjelen, ja korostan sitä mitä hän ei voi tehdä. Vaan että “sä pystyt tohonkin”, joten varmasti opit halutessasi mitä vain. 🙂

Leave a Reply