Muut, Perhe-elämä

Meidänkin arjessa tuttu tilanne elokuvassa!

Oletteko nähneet elokuvan nimeltä “Her“?
Me katsoimme sen eilen illalla, ja aluksi vähän skeptinen meikäläinenkin päätyi kääntämään kelkkansa ja nauramaan elokuvan vitseille, irvistämään oudouksille ja eläytymään muutenkin mukana. Elokuvan punainen lankahan on teknologian kehittymisessä, kuinka suhde tekoälyllä parannettuun tietokoneeseen voi kehittyä. Nörttiperheemme piti elokuvasta osittain jo siitäkin syystä, mutta miksi nostaisin kyseisen elokuvan blogissa esille?

Blogin juoni pureutui suhteiden ympärille. Niin ihmissuhteiden kuin teknologiankin kanssa rakennettujen suhteiden ympärille. Parisuhteet olivat eritoten keskiössä, kuten arvata saattaa, ja .. Tiedättekö, kerran elokuva iski meikäläisestä ilmat pihalle ja käännyttiin katsomaan Danin kanssa toisiamme silmiin – yksi kohtaus oli aivan kuin meidän olohuoneesta!

Kyseessä oli pariskunnan välinen riita aiheesta, josta meilläkin nahistellaan. Meillä se ei tosin ole johtanut eroon, toisin kuin elokuvassa.
Mikä aihe se on?

“Dan! Kengät! Eteiseen! .. ooo, kato nyt, just pesin lattiat, nyt näkyy jo likaiset kengänjäljet..”
Anteeksi..”
“Dan.. Sulla on edelleen kengät jalassa. Eteiseen ne!”
Hei, mä tulin JUST töistä, haluaisin vain hetken istua sohvalla ja rentoutua.”
“Sä voit hyvin rentoutua sen jälkeen kun oot ottanut kengät pois jalasta.”

Nämä lausahdukset eri tilanteista, mutta näkynee hyvin tämä meidän osittain huvittunutkin nahistelun kohde. Englannissahan on tyypillistä pitää kengät jalassa sisälläkin, mikä näin suomalaisneidolle on hyvin käsittämätöntä. Eritoten kun täällä on tosiaan lattiamatot kaikkialla! Niin hankala muutenkin pitää puhtaina, ja entäs kun nämä röntystelee ulkokengät jalassa sisällä!

Dan on kuitenkin oppinut ottamaan kengät pois jalasta tullessaan sisälle. Ei heti eteisessä, mutta nykyään paljon nopeammin kuin mitä aiemmin. Enkä minä hänelle asiasta naama punaisena huuda, jos ne kengät ovat jalassa vielä puolen tunnin päästäkin kotiintulosta. Luotan.. Toivon, että pitkäjänteisellä koulutuksella saan tähän enkkumieheen maalailtua enemmän suomivärejä, vain sen verran, että ne kengät jäävät eteiseen sisälle tullessa. Muuten brittivärit sopivat mainiosti.

Mistä teillä nahistellaan?

rakkaudellam

Tagged ,

6 thoughts on “Meidänkin arjessa tuttu tilanne elokuvassa!

 1. Miun brittipoikaystavaa arsyttaa suunnattomasti se etten muista painaa sita nappia pistorasiassa kun lahden talosta tai kun en enaa kayta jotain laitetta. Siis laittaa se pistorasia off-tilaan. En ymmarra miksi se on niin tarkeeta jos kaikki laitteet on kuitenkin off-tilassa, eikai sita energiaa voi millaan kulua niin paljoa jos ne laitteet ei itsessaan ole paalla? Sen isalta saan aina saman huomautuksen, kaikki pistokkeet pitaa ottaa irti pistorasiasta ja sitten viela painaa se pistorasia paalta. huoh.. Itseani arsyttaa se etta astioiden tiskaamisen jalkeen niita ei huuhdota ja muutenkin ne on usein likaisia pesun jalkeen. Arsyttaa myos kun poikaystava on tottunut juomaan limpparit lampimina niin sitten se jattaa ne pullot aina lampimaan vaikka aina yritan muistuttaa etta laittaa ne jaakaappiin kun haluan etta ne ois raikkaita. Noh, aika pienta kuitenkin. 🙂

  1. Oh, meidän taloudessa se taas oon minä, joka napsauttelee käyttämättömiä pistorasioita off-tilaan! Tosin en niitä, missä on joku pistokkeessa kiinni. Kai siinä mitä todennäköisemmin säästäisi, jos sen aina ottaisi pois päältä, kun kuitenkin laitteeseen muuten virtaisi se valmiustilan sähkö tai miksi sitä kutsutaan. Blondihetkihei! Mutta nyt kun sanoit, niin tuo tiskaushomma ärsyttää myös! Tästäkin olen motkottanut Danille, ja olenkin jo saanut hänet kivasti huuhtelemaan astiat.. Ei siihen mennytkään kuin melkein se kaksi vuotta! Tai no, hän huuhtelee ainakin silloin, kun olen paikalla, tiedä taas häntä tapahtuuko asiaa jos en ole paikalla näkemässä.. 😀

   Mutta niin, nämä on pieniä! Pieniä kulttuurieroja. Sellaisia arkipäivän tilanteita..

 2. Me ei nahistella eikä etenkään riidellä oikeastaan koskaan. Toki joskus ärsyynnytään puolin ja toisin, mutta siihenkään ei ole mitään tiettyä syytä. Noista kengistä nalkuttaisin niin, että kukaan ei enää kuvittelisi suomalaisia vähäpuheisiksi. 😀

  Analyyttisena luonteena olen analysoinut parisuhteemme harmonisuuteen kaksi syytä:
  1) Olemme niin erilaiset
  2) Olemme niin samanlaiset

  Ykköskohta tarkottaa yleisiä kiinnostuksiamme elämässä, esim. harrastukset ja makuasiat (toinen tykkää mansikoista ja toinen vadelmista jne.) Lisäksi meillä on muodollisesti sama koulutus samasta paikasta, mutta olemme suuntautuneet niin eri asioihin, että emme varsinaisesti edes ymmärrä toistemme työasioita. Nämä erilaisuudet takaavat sen, että puhuttavaa riittää, mutta näistä on aika vaikea kehitellä riitoja. Toki se joskus aiheuttaa käytännön haittoja, mutta ne ovat ratkaistavissa. Jos toinen syö mansikoita niin ostetaan lisäksi vadelmia, jos vadelmansyöjä niin tahtoo. Jotta marjanmyyjän tilipussi olisi taattu, lapsi tykkää ainoastaan herneistä. 😛

  Samanlaisia taasen olemme esim. arvomaailman ja parisuhteen ykkösriidanaiheiden, rahan ja alkoholin kulutuksen suhteen. Vastikään luin uutisen tutkimuksesta, jossa todettiin, että alkoholin kulutuksen määrä ei vaikuta parisuhdetyytyväisyyteen, vaan se, kuinka paljon eroa puolisoiden alkoholinkäytössä on. Kaksi juoppoa tulee toimeen keskenään (vrt. Matti ja Mervi) kun taasen raitis/kohtuujuoja ja alkoholisti eivät pärjää yhdessä (vrt. Matti ja Susanna).

  Nuo samanlaisuudet pysyvät paremmin piilossa kuin erilaisuus. Niinpä esimerkiksi eräs nyt jo entinen kaverini tuli siihen tulokseen, että parisuhteeni ei voi toimia, koska olemme puolisoni kanssa niin erilaiset. Se ei estänyt häntä kertomasta mielipidettään, että koska hän ja hänen miehensä ovat aika erilaiset, on se merkki siitä, että heidän suhteensa on vahva. Mainitsinko jo, että kyseessä on entinen kaverini?

  1. Ensimmäinen ajatukseni oli, että teillä toimii How I Met Your Motherin “oliiviteoria”! Vaikuttaa aivan täydelliseltä. Minä ja Dan olemme todella samanlaisia, ja se joskus aiheuttaakin väärinkäsityksiä. Kun esim. niin monessa tilanteessa automaattisesti tiedetään, mitä toinen ajattelee ja tulee tekemään, että melkein tuntuu siltä kuin luettaisiin ajatuksia. Mutta sitten unohtuukin joskus kysyä, että oliko toinen samaa mieltä, kun jo olettaa että vastaus olisi kyllä.. ja eihän se aina mene niin.. No. Pitäisi vain muistaa, että vaikka kuinka hyvin toisen tuntisi ja ajattelisi useasti samalla tavalla, se ei tarkoita että olisi ajatustenlukija!

   Aina jaksan ihmetellä, miten joku uskaltaa arvioida toisten ihmissuhteita. Vain kuitenkin pariskunta tietää itse parhaiten, missä mennään….

   Kiitos taas, sinä se aina jaksat panostaa kommentteihin! Nyt jo ihan aina odotan, että mitä vastaat postauksiini… :’) <3

Leave a Reply