Lukemistani kirjoista

Kirjahyllyni uusin aarre: Eat Pray Love

Oletko katsonut elokuvan “Eat Pray Love” ja pitänyt siitä, mutta et ole lukenut kirjaa?
Minä olin hyvin epäileväinen raottaessani kyseisen kirjan kansia ensimmäistä kertaa, pelkäsin sen lietsovan elokuvan tavoin matkakuumettani antamatta mitään sen enempää.
Oi, kuinka väärässä olinkaan!

Niin kuin monen muunkin elokuviksi päätyneiden kirjojen kohdalla, tarinaan ja hahmojen mieliin pääsee lukunautinnon aikana niin paljon syvemmälle kuin elokuvaa toljottaessa. Ensimmäinen asia, mihin kirjassa rakastuin, oli kirjailijan tapa kuvailla kokemuksia, tunteita ja ajatuksia vertauskuvien avulla. Ensin tuli mieleen omat novelliväsäykseni, joissa samankaltaista vertauskuvallista tapaa tunteiden ilmaisuun käytin, ja niin ollen kirja alkoi välittömästi tuntua läheisemmältä. Ennen kuin huomasinkaan, olin samaistunut täysin tähän onnellisuutta etsivään naiseen. Kukapa meistä ei olisi pysähtynyt miettimään, mitä onnellisuus on ja miten sen saavuttaisi? Kukapa meistä ei tekisi töitä onnellisuuden eteen?

Happiness is the consequence of personal effort. You fight for it, strive for it, insist upon it, and sometimes even travel around the world looking for it. You have to participate relentlessly in the manifestations of your own blessings. And once you have achieved a state of happiness, you must never become lax about maintaining it. You must make a mighty effort to keep swimming upward into that happiness forever, to stay afloat on top of it.

Tämä on kirja, jota ei voi laskea käsistään, mutta samalla sitä ei voi ahmaista kerralla. Löysin itseni lukemasta kirjaa bussimatkoillamme sairaalalle ja laskevani kirjan käsistäni heti, kun jokin ajatus kolahti tarjoten kehykset omille ajatuksilleni. Saatoin jäädä niitä ajatuksia pyörittelemään päiväkausiksi, ja palata sitten myöhemmin takaisin kirjan pariin. Halusin hitaasti sulatella tämän uuden ystäväni ajatusmaailmaa ja ideoita, ja olin aidosti surullinen, kun kirjan viimeisen sivun tavasin loppuun eilen.

Having a baby is like getting a tattoo on your face. You really need to be certain it’s what you want before you commit.

Nyt pitääkin etsiä jostain käsiini tuon jatko-osa.
Heti, kun olen lukenut Khaled Hosseinin Kite Runnerin.

Oletko lukenut Eat Pray Love – kirjan? Minkälainen lukukokemus se sinulle oli?

rakkaudellam

Tagged , , ,

Leave a Reply