Muut

Vastaus haasteeseen: numero 11.

Saana haastoi minut “Mitäpä jos pelkäät turhaan” – blogissaan täyttämään tämä 11 asian haaste. Haasteen säännöthän ovat seuraavat:

Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään, vastata 11 haastajan kysymykseen, keksiä itse 11 kysymystä ja haastaa 11 bloggaajaa alle 200 lukijalle. Haasteesta pitää ilmoittaa haastetulle. Takaisin haastaminen ei ole sallittua.

11 asiaa minusta:

 1. Olen ujo. Tätä ei kovin moni jostain syystä minusta usko. Ehkä siksi, että minulla ei ole ongelmaa mennä juttelemaan tuntemattomille. Mutta ujouteni on tietynlaista sisäänpäinkääntyneisyyttä, sellaista tarkkailua hyväksynnän perään. Joissain tilanteissa ujous iskee hampaansa tiukemmin tämän ujopupun korviin, ja sitten haluaisin mieluiten seurata jotakuta toista, antaa toisen ottaa sosiaalisessa tilanteessa johdon.
 2. Rakastan kukkia. Ei kai sitä mitenkään meikäläisen julkaisemista kuvistakaan ole huomannut, eihän?
 3. Olen aina ollut tarkka rahasta. Mikä olikin helppoa sinkkuna, mutta paljon vaikeampaa näin perheellisenä!
 4. Jännitin lapsia ja vauvoja aina niin pitkään, kunnes sain omani. Yhtäkkiä mini-ihmisten kanssa oleminen onkin nyt luontevaa ja mukavaa!
 5. En osaa leipoa. Tekisi mieli osata, mutta mieluummin syön tuoreita leipomuksia kuin niitä yritän pakertaa tehdä. Vaikka kuinka haluaisin olla se pullantuoksuinen äiti..
 6. Rakastan suklaata.
 7. Raskaana ollessa vuosi sitten himoitsin mämmiä. Himoitsen vieläkin. Onneksi isiukki lähetti Suomesta meille mämmimaltaita!
 8. Nuorempana en uskaltanut tehdä virheitä. Minkäänlaisia, pieniä tai isoja. Nyt olen oppinut nauramaan itselleni – vihdoinkin.
 9. Ihannoimani naisnäyttelijä on Natalie Portman. Hän on vain kaikin tavoin upea, älykäs ja rohkea!
 10. Olen luonnonlapsi. Onnellisimmillani metsän keskellä, hiljaisuudessa, mättään juurella, tuulta poskella ja itikoita hätistellen. Siis niitä öttiäisiä. Lehmät yleensä jättää minut rauhaan. Yleensä.
 11. Rakastan lintuja. Ensimmäiset lemmikkini olivatkin undulaatteja, ja ne olivat osasyy siihen, miksi halusin Australiaan lukion jälkeen..

11 kysymystä haastetuille:

1. Lempikahvilasi kotikaupungissasi?

Frieda’s tearoom, ei epäilystäkään siitä! Vaikka montakin kahvilaa on kyseisen kuppilan lisäksi tullut koluttua, ei mikään voita sitä ihanan kotoista tunnelmaa, mikä tuossa teehuoneessa vallitsee. Tietämäni mukaan on Bournemouthin ainoa teehuone, sisustettu kauniin valkoisilla ja sekalaisilla huonekaluilla! Ei mitään saman sarjan samankokoisia pöytiä ja tuoleja, vaan olohuonemaisesti mukava sekoitus niin sohvia kuin ruokapöytiä tuoleineen. Niin, ja tärkeimpänä – kotitekoinen ruoka. NAM.

2. Mieleenpainuvin matkakokemuksesi?

Tätä mietin pitkään ja hartaasti.. Mutta mieleenpainuvinta ehdottomasti oli Suurella Koralliriutalla (Great Barrier Reef) snorklaaminen! Klovni-kalojen bongaaminen, korallien värimaailman ihailu.. Meressä kelluminen ja rentoutuminen.. Mielessä pyöri, kuinka vain vuotta aiemmin olin hikoillut masennuksen kourissa ja panikoinut lukion kirjoituksissa, ja miten nyt katselin varjoani koralliriutan päällä.. Sanoinkuvaamaton tunne, piti vähän väliä nipistää itseä että tiesin olevani hereillä!

3. Yksi asia, mitä et ikinä muuttaisi elämässäsi?

Päätöstäni lähteä vaihto-oppilaaksi nimenomaan Englantiin..

4. Mihin maahan haluaisit seuraavaksi matkustaa?

Jos visiittiä Suomeen ei lasketa, vaan ihan vain lomamatkalle.. Olisinko tylsä, ja sanoisin että haluaisin pysyä Englannissa? Ottaa alle auton, ja lähteä huristelemaan ympäri maata, käydä katsomassa Stonehengen, Oxfordin, Bathin.. Tutkailla pohjoisemmatkin kolkat, ja ehkäpä napata lautta ja vaihtaa maata Irlantiinkin sekä Skotlantiin? Jos taas etelän maita mietitään, niin haluaisin mennä Italiaan uudestaan. Tutkia vähän enemmänkin kuin vain Roomaa. Sekä käydä sanomassa tutuille kreikkalaisille moi Ateenassa! Myös Uusi-Seelanti ja niin kuin aiemminkin jo mainittu, Australia, ovat kummitelleet mielessä jonkin aikaa..

5. Miten juot kahvisi? Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana..?

Filtterikahvia – ei mitään instanttia! – ja maidolla, kiitos. Mahdollisimman iso kuppi, tarpeeksi usein tarjoiltuna. Kiitos!
Kahvilassa yleensä tilaan joko cappuchinon tai mochan, extra suklaalla!

6. Unelma-ammattisi lapsena?

Lemmikkikaupan omistaja, mutta sitten kun ymmärsin sen olevan bisnestä ja kuinka eläimet olisivat “vain” kauppatavaraa, unelma vaihtui. Opettajaksi. Olisin halunnut opettaa ala-asteikäisiä.

7. Minkälaisista elokuvista pidät?

Mielialasta riippuen joko täydellisestä “tuuletetaas aivokoppaa ja harjoitetaan naurulihaksia” (esim. Hangover – elokuvat) leffoista juuri sellaisiin, joissa pitää olla ajatus koko ajan mukana (Identity, Inception) ja ihania onnistumis- ja muita tositarinoihin perustuvia elokuvia (Temple Grandin, Made in Dagenham, Save mr. Banks).. Unohtamatta romantiikkaa (Notebook, Ps. I love you) ja tanssileffoja (Dirty Dancing, Step upit)! Kuin myös leffat kuin Hugo, joissa on ripaus tositarinaa ja loppu mukavasti väritettyä. Sekä kyynelkanavat avaavat Hatchi ja animaatiot kuten How to train your dragon, Ice Aget kuin myös Spirited away! Aiemmin tykkäsin katsella kauhuakin, mutta raskausajan herkän ajan jälkeen ei vaan ole tullut palattua takaisin kauhumaailmaan..

8. Suosikkiasia kotikaupungissasi?

Vehreys, luonnonläheisyys. Rantakin on ihana plussa! Sekä lapsiperheille aivan upeasti tarjontaa tekemisen suhteen!

9. Minkälaisten ihmisten seurassa viihdyt?

Yksinkertaisesti ihmisten, jotka uskaltavat olla oma itsensä. Aitojen, teeskentelemättömien.. Sellaisten, joiden ei ole pakko vetää jokaisesta asiasta vitsiä ja uskaltavat olla seurassa hiljaakin. Sellaisten, joihin voin luottaa ja joiden kanssa voi jutella aivan mistä tahansa. Sukupuolella, ihon värillä, rodulla tai ammatillakaan kuin millään muullakaan moisella ei ole mitään väliä. Kunhan koen ihmisten seurassa, että mitään ei teeskennellä eikä kaksinaamaisesti mitään ladella vain sanoakseen jotain muuta myöhemmin jollekulle toiselle.

10. Jos voisit opettaa vain yhden asian lapsellesi (tulevalle, nykyiselle tai teoriassa, jos et halua lapsia), mikä se olisi?

Että hän on muutakin kuin vammansa.

11. Mikä teki sinut tänään onnelliseksi?

(Vastailin näihin maanantaina 14.4.2014.)

 1. Kun Laura tuli käymään ja alkoi leipomaan runebergin torttuja Rubyn kanssa, ja minä pääsin käymään kaupassa.
 2. Kun pihalla loikoiltiin koko tyttöpoppoo ja pelattiin lautapelejä.
 3. Kun Elsa lelumatollaan kierähteli itse kyljelleen ja ihmetteli nurmikkoa mattonsa vierestä, ja seurasi huulet mietteliäästi mutrulla meidän peliä.
 4. Kun Dan tuli töistä kotiin ja ensimmäisenä tuli keittiöön antamaan ison karhumaisen halin.
 5. Kun Ruby maistoi tekemääni illallista, ja hänen selityksensä katkesi kuin seinään ja hän päästi “yummm!” äännähdyksen.
 6. Kun hän tyhjensi lautasensa ennätysvauhtia.
11 kysymystä haastetuille
 1. Mikä kirja on sinulle merkinnyt paljon, ja miksi?
 2. Mikä sinulle tekee kodista kodin?
 3. Jos voittaisit lotossa, miten luulet rahan muuttavan elämääsi?
 4. Kun bloggaamisen aikanaan aloitit, mitä halusit blogillasi saavuttaa? Ovatko tavoitteesi muuttuneet ajan kuluessa?
 5. Mikä on bravuurisi keittiössä?
 6. Mikä on unelmiesi lomakohde?
 7. Oletko siisti vai sotkuinen ihminen? Onko se iän karttuessa muuttunut?
 8. Oletko kaupunki-ihminen vai maalaissielu?
 9. Kuka on lempinäyttelijäsi? Miksi?
 10. Mikä on tärkeintä, mitä olet oppinut vanhemmiltasi?
 11. Missä toivot olevasi kahdenkymmenen vuoden päässä?

En ihan saa 11 haastetta kasaan, mutta kai kuusikin riittää? Haastan siis Harakan (http://harakanunelmia.blogspot.co.uk/), Lyran (http://raindeerpants.blogspot.com/), Suklaasydämen (http://suklaatajakahvia.blogspot.co.uk/), Iitun (http://iitu-lifeisaholiday.blogspot.co.uk/), Jennin (http://tytonmatkassa.blogspot.co.uk/) ja “Ei kenetkään” (http://kaahisteluja.blogspot.co.nz/)!

Tiedättekö, mikä tässä haasteessa oli vaikeinta?
Kyllä. Asioiden listaaminen itsestä. Paljon helpompaa on vastata valmiisiin kysymyksiin tai kysyä itse, mutta 11 asiaa itsestä?

Odotan innolla haastamieni tekemiä postauksia aiheesta! Ja tietysti.. Mikä sinulle oli tässä haasteessa vaikeinta/kivointa? Mikä taas oli kivoin osio lukijalle?

Tagged , ,

10 thoughts on “Vastaus haasteeseen: numero 11.

 1. Minulla oli ihan sama, että nuo asiat olivat vaikein juttu. Hassua, huomasin itse ja sulla on sama, että me ei kumpikaan määritelty asioilla itseämme joihinkin lokeroihin (ulkosuomalainen, suomalainen etc.), joita olisi voinut käyttää. Musta tuntuu, että pienet jutut, kuten se, että mulla puhe vain tulee suusta järjetöntä tahtia tai että ekstrakermavaahto erikoiskahvissa tai kaakaossa, määrittää mua tai muut pienet asiat muita ihmisiä ihan yhtä paljon kuin noi isot asiat. 🙂

  Tykkäsin sun jutuista hirveästi, tollasista pienistä jutuista rakentuu sinä ja tän postauksen kautta tuntu, että lukijat saivat tutustua suhun vähän lisää taas! 🙂

  1. Kato, ei nuo tuollaiset “helpot” tulleet mieleenkään! Tosi jännää!
   Nämä pienet asiat on ne meidän mausteet, ne oma pieni värikäs lisänsä, mikä tekee meistä meidät. <3

   Kiitos uudestaan tästä haasteesta, oli ihana tätä väkertää!

 2. Haaste vastaanotettu. Vastaukset saattaa tulla hiukan viiveellä, koska olen suomen pääässä pääsiäisen vietossa, mutta en unohda! 😀

  Kiitti paljon!

 3. Kiitos haasteesta! 🙂 mielenkiintoisia kysymyksiä. Minusta näitä sinun kertomia juttuja oli mukava lukea, opin sinusta taas paljon uutta.

  1. Hehheh, en huomanna mittää övereitä, haaskasti olit kirjaillu! Ihan laetto hymmyilemmään! Tykkäsin kans tooosi palajon niistä siun kirjailemista kysymyksistä, erlaesia! Pittääki käyvvä jossaen vaiheessa vaklaamassa, josko ois tullunna niihin vastaaksia!

Leave a Reply