Infoiskut, Muut

Brittisuomalaisten blogeja

Oletko suunnittelemassa tai haaveilemassa muuttoa Britanniaan? Aupair-hommia, vaihto-oppilasvuotta, kielikurssia tai opiskelemaan? Ehkäpä töitä tekemään, tai reppureissailemaan? Vai oletko muuten vain kiinnostunut ulkomailla asuvien suomalaisten elämästä tai salaperäisesti Britannia kiehtoo?

Vai oletko jo täällä ja kaipaisit vertaistukea brittielämän kiemuroihin?

Minä en nimittäin todellakaan ole ainoa Brittilandiassa majaileva suomalainen, enkä vain minä pidä blogia. Pyysin jo jokin aika sitten linkittelemään muita suomibritti-blogeja, jotta saisin kaikki kattavasti saman listan alle – ja tässäpä se nyt tulee.

englannissa
Bath

Champagne Bath By Lotta

Lotta tuli Englantiin alun perin au pairiksi pari vuotta sitten, ja jäi sille tielleen löydettyään miehen. Lotta kirjoittaa ihanan rennosti, jokainen postaus on melkein kuin kaverille lähetetty sähköposti – kuvien kera!

Brighton

The voyage never ends

Kiira blogissaan kirjoittaa opiskelusta Brightonissa ja silloin tällöin matkailusta.

Bristol

Maailmaa valloittamassa

Brittilandiaan voi tulla tekemään myös vapaaehtoistyötä; ammattikorkeakoulun opinnoistaan välivuotta pitävä Laura on siitä hyvä esimerkki. Hän tuli Bristoliin Punaiselle Ristille vapaaehtoistöihin, ja siinä sivussa opiskelee vielä etänä avoimessa yliopistossa. Käyhän tutkimassa, miten Laura tekee hyväntekeväisyyttä!

Cambridge

Mia Illuzia

Mia on taiteilija, artisaani ja talismaanien tekijä – hän kirjoittaakin blogissaan englanniksi lähinnä kauniista työprojekteistaan, mutta joskus muustakin. Kuten Lontoo taiteilijan silmin nähtynä !

Ready, Set, Science

Hanna on urheilua intohimoisesti rakastava opiskelijatyttönen, joka murteella kirjoittelee blogissaan ahkerasti niin opiskelijaelämästä kuin juoksemisestakin.

Derby

derby

Tässä on teille kuulkaa kunnon jalokivi brittibloggaajien joukossa – nimittäin jo vuodesta 2007 pidetty blogi, joka kattaa niin opiskelijaelämää kuin työelämääkin täällä Britanniassa kuin elosta muuallakin maailmassa, kuten Brysselissä! Niin, ja vaihto-opiskeluvuotta Kanadassa unohtamatta…

Liverpool

12 months

Parikymppinen Sanna työskentelee vapaaehtoisena Punaiselle Ristille – miltä vuosi Briteissä tuntuu, mitä hän oppii vuoden aikana?

Lontoo

Aika kypsä äidiksi

Katien äitiysblogi kertoo vanhemmuuden huumasta pitkän lapsettomuuden kokemisen jälkeen ja siten nyt lapsellisen perheen elämästä. Eddie syntyi heinäkuussa 2013, ja hänen kasvuaan ja kehitystä pääsee blogissa seuraamaan kaikkein muiden Lontoossa asuvan perheen arkikuvausten seassa.

Bisounordic – Maria Korkeila

Bisounordic on upeilla valokuvilla höystetty “muotipäiväkirja”, missä Maria kuvailee asusteitaan kuin kertoilee muotiin liittyvistä tapahtumista ja inspiraation lähteistään.

Breathe me.

Eerika opiskelee Lontoossa muotia, mitä hän luonnollisesti käsittelee myös blogissa. Vaatteiden lisäksi blogi tarjoilee meille vaatteista ja muodista mitään ymmärtämättömille tollukoille myös mielenkiintoista luettavaa Lontoossa elämisestä, matkailusta ja muusta opiskelijanuoren arkeen liittyvistä kuulumisista.

Britannika

Elämää ja arkea miljoonakaupungissa Annikan sanoin.

De-lovely

Miia kirjoittaa kauniissa blogissaan englanniksi sisustamisesta, jota tehdään “pienellä budjetilla ja suurella sydämellä.

from londonEtelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva tyttö asuu Lontoossa ja on hakenut opiskelijaksi King’s Collegeen. Kuulumisia ja kuvauksia Lontoosta!

Hel-lon

Markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisen, Mrs KS:n, koti on niin Lontoossa kuin Helsingissä. Äiti, joka rakastaa hot joogaa. Blogissa kuvia ja pikaisia tekstejä lapsiperheen elämästä!

Life in London by Susanna

Taaperoperhe kissoineen muuttavat Lontooseen – blogissa käsitelläänkin lapsiperheen arkea miljoonakaupungin hulinassa, kuin myös puutarhanhoitoa ja englantilaistumista sekä puuhastelua esimerkiksi askartelun muodossa.

Life in Nordic Style: Finnish-Australian Household in London -Finnaussity

Englanniksi kirjoitettu blogi kaikille ruoanlaitosta, ravintoloista, muodista ja matkustamisesta innostuneille! Suomiäiti aussiaviomiehen kera kertoo elämästään Lontoossa nimenomaan suomalaisen silmin ja jakaa niin hyväksi todettuja reseptejä kuin vinkkejä siitä, minne mennä syömään Lontoossa.
Kirjoittajan sanoin: “I find it impossible to be bored with London”.

Life is a Holiday By Iitu

Turusta kotoisin oleva urheilijatyttönen asuu yhdessä poikaystävänsä kanssa Lontoossa journalismia opiskellen ja blogissaan kirjoittelee monipuolisesti elämästään miljoonakaupungissa. Blogissa on kuvauksia arjesta, liikunnasta, Lontoon nähtävyyksistä ja kaikesta, mitä miljoonakaupunki tarjoaa.

Liza in London

Kolmen kulttuurin kodissa kasvanut Liisa muutti Lontooseen opiskelemaan. Blogissaan hän kirjoittaa monipuolisesti matkailusta kuin opiskelijaelämästään Lontoossa.

London and Beyond 

Maailmanmatkaaja Lena on ollut Britanniassa jo vuosia, ja blogissaan kirjoittaa monipuolisesti niin matkoistaan ympäri maailmaa kuin elämästään Lontoossa. Mukava sekoitus ulkosuomalaisen elämäntyyliä kuin matkusteluakin..
” — määränpää on toistaiseksi tuntematon. Varmaa on vain se että matka jatkuu!”

London Happens

Vuodesta 1999 Britanniassa asustelleen suomalaisnaisen valokuvausblogi Lontoosta, missä hän kännykällään ottaa näkemästään katuelämästä kuvia ja jakaa sen meille Lontoosta innostuneille. Sisältää myös vinkkejä ja postauksia esimerkiksi taiteesta.

London Lotta

Freelancerina työskentelevä suomenruotsalainen Lotta on jo vuosia asunut Lontoossa, ja kirjoittaa blogissaan niin vinkkejä Britanniaan matkustaville kuin antaa vinkkejä freelancerin työstä haaveileville.

London & Love

Anna muutti poikaystävänsä luokse Lontooseen, missä hän työskentelee sairaanhoitajana. Blogista hänen työnsä tuleekin kivasti ilmi ja Anna kertookin mielellään auttavansa tänne tulevia ja samalle alalle aikovia!

Marionette

Tämä pitkäikäinen blogi käsitteli alkuaikoina lähinnä muotia, mutta nykyään enemmän matkailua – muotia kuitenkaan unohtamatta. Blogin pitäjä Marika on naimisissa yhdysvaltalaisen K:n kanssa, ja opiskelee Lontoossa psykologiaa.

Miljoonakaupungin hulinassa

Blogia pitää opiskeluista välivuotta pitävä suomineito, joka ihmettelee ison kaupungin menoa töitä tehden. Blogista löytyy ihastuttavan paljon kuvia, ja blogia seuraamalla pääseekin pohtimaan, miltä vuodeksi vieraaseen kaupunkiin lähteminen oikeasti tuntuu?

Mungolife

Anna on Helsingistä kotoisin muodinopiskelija ja yrittäjä, jonka blogin tarina alkaa jo vuodesta 2008! Muotia, kuulumisia, kauniita kuvia, huumoria – sitä on Mungolife.

Notting Hill Life

Yhteen pakettiin kiedottu ekonomi, taidehistorioitsija ja äiti kirjoittelee lifestyle-blogissaan taiteesta, tyyleistä, ruokakulttuurista, perheestä ja tietysti Englannissa asumisesta.

Petite Living

21-vuotiaan lakia opiskelevan Marian blogi Lontoossa elämisestä, muodista ja elämästään. Arvaatteko, mistä blogin nimi tulee?

Rennosti

Rahoitusalalla työskentelevä Anna on ollut Britanniassa jo viitisen vuotta, ja blogissaan kirjoittelee arjestaan Lontoon lähistöllä. Opiskeluajoistaan Englannissa hän piti erillistä blogia, jossa tapahtumat sijoittuivat Lancasteriin, Bradfordiin ja Lontooseen.

sad songs for dirty lovers

on opiskelijan pitämä blogi, jossa omien sanojensa mukaan “mietiskelyä, feminismiä (pääosin sosialistista sellaista, vähän haeskelen vielä), kielioppivirheitä, brittipolitiikasta ahdistumista, suomalaisuudesta ylpeilyä, budjettireissausta, krebausta, viinin litkimistä siellä täällä ympäri Lontoota, maailman parasta musiikkia, sohvalla makoilua ja yleistä harhailua”.

Siellä jossain

Jennin kauniisti kirjoitettu blogi on elämänkuvauksia täynnä – minä henkilökohtaisesti rakastan hänen tyyliään kirjailla kuulumisiaan ylös!

Siiri by Siiri Saarela

Muodin markkinointia opiskeleva Siiri esittelee blogissaan Lontoota ja kirjoittelee asuista, liikunnasta, ruoasta ja muista hyvänmielen jutuista!

Subway to Venus

Valtiotieteen opiskelija Paulan pitämä blogi kertoo niin Britanniassa asumisesta kuin viiden vuoden urastaan ulkosuomalaisena. Lähtiessään maailmalle hän ensin muutti Japaniin, ja on nyt lontoolaistumassa.

suklatajakahvia

Tässä toinen suomimammablogi Britanniasta!  Bloggaaja saapui tänne alun perin opiskelemaan, mutta päätyi jäämään pysyvästi ja on nyt 6/13 syntyneen pienen tytön äiti!

Suomi ulkosuomalaisen yrittäjän silmin

on Vesa Palmun pitämä asiapitoinen blogi, joka kääntää brittisuomalaisena bloggaajana bloginsa näkökulman Suomeen. Hän kirjoittaa Suomea koskevista aiheista ulkosuomalaisen silmin, tehden muun muassa vertauksia yrittäjäperheen verotukseen niin Englannissa kuin Suomessa. Mielenkiintoinen blogi!

Tyyne-Kyllikin

Savosta kotoisin oleva Inka T.K. kirjoittelee elämästä Lontoossa. Omien sanojensa mukaan “palanen sieltä, toinen täältä”.

Vailla pysyvää osoitetta

Lontoossa kuusi vuotta asunut ulkosuomalainen lähtee nyt maailmalle – Lontoota kuitenkaan unohtamatta. Blogissa paljon matkakertomuksia, kokemuksia matkustamisesta ja ulkosuomalaisen arkea.

Yummy by Jenni Ukkonen

24-vuotiaan Jennin suosittu muoti- ja lifestyleblogi.

5 inch and up

Keiden intohimona on muoti? Tässä teille Lontoossa muotisuunnittelua opiskelevan Sandran englanniksi pitämä blogi, joka on täynnä todella kauniisti ja ammattimaisesti otettuja valokuvia.

Lyhytaikaisesti Lontoossa:

My London Days

Blogi kolme kuukautta Lontoossa työharjoitteluaan tekevältä 24-vuotiaalta suomitytöltä.

Newquay:

Average Me:
Lontoon aupairista Mine muuttui opiskelijatytöksi ja muutti Englannin rannikolle. Surffareita, rantaa, opiskelijaelämää..

Reading

Langanjuoksu

Britanniassa asuva suomimamma kirjoittelee blogissaan ahkerasti käsitöistä ja juoksemisesta sekä lapsistaankin. Haetko inspiraatiota kunnon kohotukseen tai inspiraatiota seuraavaan neuletyöhön? Ehkä N osaa auttaa.

skottimaa

Aberdeen

Freedom/World

Maija on juuri aloittanut kirjoittamaan blogia yliopistoelämästään Aberdeenissa. Koska blogi on tuore, postauksia ei ole ehtinyt vielä tulla runsaasti, mutta hän on englanniksi kirjoitellut jo muun muassa liikunnasta kuin pienestä tutkimusmatkastaan Fort Williamsiin!

From Helsinki to Aberdeen
Opiskelijaelämää Aberdeenissa 34-vuotiaan opiskelijan silmin!

tyttosinisenoventakana

Saana opiskelee Aberdeenin yliopistossa kielitieteitä ja englannin kirjallisuutta, ja blogissaan kirjoittelee suomeksi niin kulttuurieroista, kuin opiskelemisesta ja työelämästä Skotlannissa kuin ihan normaalista arjestakin. Saana rohkeni tarttua haasteeseeni aiemmin, joten hänen blogistaan löytyy myös näytettä hänen englannin aksentistaan!

raindeer

Lyra kirjoittaa omien sanojensa mukaan terapiablogia, johon hän rohkaisee itseään puhumaan asioista, joista ei kenellekään ole uskaltanut puhua. Hän saapui Skotlantiin opiskelemaan arkeologiaa ja päätti nyt jäädä kumppaninsa kanssa Aberdeniin kumppaninsa kanssa. Lyra kirjoittaa blogiaan englanniksi!

Edinburgh

Maailma kutsuu – oletko valmis?

Maailmanmatkaaja freelancekääntäjä muuttaa Skotlantiin – millaista elämä on siellä? Blogista löytyy kuvauksia arjesta kuin myös bloggaajan omien sanojen mukaan tarinoita “erikoisemmistakin jutuista”. Blogin arkistoista löytyy myös postauksia muista ulkomaanreissuista!

walesissa

britanniassa

… and then I met an Englishman.

Tuore blogi tytöltä, joka muutti poikaystävänsä perässä Britanniaan. Kauniissa blogissaan hän kertoo työkokemuksistaan, Job Centeristä ja terveydenhuollosta sekä ihan arjestaan englantilaismiehen rinnalla. Tällä hetkellä hän on ravintolassa töissä, mutta haaveissa on opiskella yliopistossa.

Dear UK

Blogi, jossa käsitellään esimerkiksi ulkomailla asumista sekä UK:n muuttamista.

Englannin elämää

Sofia on ollut Englannissa jo vuodesta 2004 lähtien. Hän on kahden lapsen äiti ja kirjoittaakin blogissaan elämästään Englannin maaseudulla kahden kulttuurin perheessä, kuin myös lääkisopinnoista ja työstään lääkärinä.

Lady Finn of the York

Ajatuksia ja pohdintoja Englantiin muuttaneelta suomitytöltä, joka tänne muutti vuonna 2012 ja on naimisissa “Lord of Yorkin” kanssa.

* * * * * * * * * * * * * * *

Jos sinun blogisi tai tietämäsi blogi ei listalta löydy, ethän epäröi ottaa yhteyttä!
Tai jos haluat lisätä banneria blogikuvaukseesi, niin sekin onnistuu. Listaa päivittelen tarvittaessa.

Päivitetty 30.10.2014 klo 07:15

Tagged , , ,

20 thoughts on “Brittisuomalaisten blogeja

  1. Ole hyvä vain, kiva oli väkertää! Pahoittelut että kesti luvattoman pitkään!

   Olen jo päivän aikaan tätä päivitellyt ja tulen varmasti näin tekemään vastaisuudessakin… 🙂

 1. Hei ihana lista! Rakastan Lontoota ja omaa Lontoo-ikävää lievittävä blogi on London Happens valokuvablogi. 🙂 (www.londonhappens.net)

  1. On! Ja oon aika varma että en tosiaankaan ole löytänyt vielä kaikkia! Lisään blogin listaukseen het!

   1. En oikein tiedä vielä, mihin palajan. 😀 Kevät meni tosiaan Aasiassa, nyt vähän suunnittelen, josko menisin talveksi Etelä-Amerikkaan, siellä kun en ole vielä käynyt ja haluaisin espanjaakin oppia. 🙂 Tosin ensin haluan kyläillä Lontoossa, vanhoja paikkoja ja kavereita on jo ikävä!

    1. Oi, kuulostaa niin maailmanmatkaajan elämältä – kun maailma on koti, ja koti on siellä missä itse on. Vapaus mennä ja tulla, tutkia ja ihmitellä! Minulle nuo Amerikan mantereet ovat ihan koskematonta aluetta myös, jos sinnepäin pääset menemään niin tulen tutkimaan blogiasi entistä suuremmalla mielenkiinnolla! 😀

  1. Mietin että voisin lisätä uuden kategorian tuonne, esim. juuri vaihdossa olleet tai muuten vähän aikaa Britanniassa asuneet.. Kiitos blogin linkkaamisesta, tulen sen laittamaan listauksiin piakkoin (ja kyllähän se tästäkin tietysti jo kiinnostuneille näkyy! :D)! Ja toivottavasti nautit olostasi Lontoossa, ja jos vaan aikaa jää niin yritä tehdä trippejä muuallekin Britanniaan (esim. megabussilla pääsee tosi halvalla), täällä on nimittäin PAAAALJON nähtävää! Kuten Stonehenge 😉 Bath! Oxford! Ja niin moni muu.. 😀

 2. Moi 🙂
  Aattelin vaa ilmottaa et oon vaihtanu kaupunkii ja blogin nimen kans! Eli ei oo enää fluffy feelings ja lontoo –> Newquay kun opiskelmaan pääsi 🙂

 3. Moikka, mahtava idea koota näitä blogeja yhteen! Olenkin yrittänyt jo jonkin aikaa googletella suomalaisten blogeja, joten tämän sivun löytäminen ratkaisi ongelman kertaheitolla. Kiitos paljon siitä!
  Itse aloitin muutama kuukausi sitten kirjoittelemaan tämmöstä blogia heidislittleblackbook.wordpress.com

  1. Ollos hyvä vaan, ihana että tästä oli apua! Lisäilen sun blogin kans listoille pian! Ja hei, Facebookista löytyy sellainen ryhmä kuin ulkosuomalaiset bloggaajat sekä blogit, mukaan myös niihin tervetuloa! <3 😀

 4. Moi

  Kiitos tasta listasta – loytyi tosi monta joita alan seurata. Itse olen hiljattain aloittanut bloggaamaan meidan monikulttuurisesta (Suomi/Lontoo/UAE) elamastamme lahinna reseptien ja ruuanlaiton merkeissa Olisi kiva jos lisaat mun blogin listaan, mutta ennenkaikkea kiitos inspiroivasta blogilistasta!

Leave a Reply