Perhe-elämä

Hyvä on koti olemassa kun kaupungista tulee.

Meidän elämässä vihdoin ja viimein kääntyy aivan uusi lehti, ja päästään kirjoittamaan paljon valoisammasta tulevaisuudesta! Ihan siis käytännössä, sillä me muutetaan heti ensi kuun alussa ihanaan kämppään, jossa eniten rakastuin sen isoihin ikkunoihin. Huomattiin viikonloppuna, että meidän vuokranvälittäjäfirmalla on suurinpiirtein samaan vuokrahintaan kämppä tarjolla tässä ihan lähellä, ja sitä kävimmekin eilen katsomassa. Kämpässä tällä hetkellä asustelee sottainen mies, ja hänen jäljiltään koko asunto olikin todella likainen. Mutta se kaariovi, ne ikkunat, pieni puutarha, erillinen keittiö.. Näytön järjestäjä vakuutti, että vuokranantajamme ei todellakaan ole kämpän nykyiseen tilaan tyytyväinen, ja ennen meidän muuttoamme tulee tekemään “syvän siivouksen”, tarvittaessa jopa maalaisi uudestaan seinät ja laittaisi uudet lattiamatot, jos tahroja ei muuten saa poistettua. Asunto oli ollut oikein priimakunnossa edellisen asukkaan sinne muuttaessa, ja vuokranantaja on päättänyt saada sen siihen samaan kuntoon takaisin.

Mikä tietysti sopi hyvin meille. Kylpyhuoneessa katselin kylpyamme-suihkua, ja kuvittelin tyttäreni nauttimassa vaahtokylvyistä siinä, ilman ongelmia jäykistyneiden jalkojen kanssa hänen mahduttamista vauvan kylpyammeeseen. Tai itseni lillumassa lämpimässä vedessä, kynttilöiden valossa, hyvän kirjan kanssa, rentoutumassa päivän stressien jälkeen. Keittiössä ihastelin säilytystiloja ja kaasuhellaa, sekä ulko-oven vieressä olevaa komeroa. Entäs käytävällä olevat, seinään upotetut kaapit? Tulevassa kämpässä on siis jo luonnon valon lisäksi jotain ihan muutakin, mitä me emme nykyisessä kämpässämme saa – nimenomaan säilytystilaa. Paikkoja laittaa tavaraa muuhunkin kuin pahvilaatikoihin ja mielikuvituksellisiin säilytysratkaisuihin…

Meillä on oma sisäänkäynti, ei siis mennä minkään pääoven kautta. Patio, jonka jaamme naapurin kanssa, ja sitten yhteinen takapiha. Takapiha, josta pieni alue kuuluu meidän kämppään. Harmillisesti siinä on kuitenkin betonilattia, eli en suoraan pääse tekemään meille omaa kasvimaaplänttiä. Mutta vuokranvälittäjä lupasi kysyä talon hallinnolta, jos saisin yhteiseen puutarhaan moisen läntin tehdä! Olisi niin ihanaa kasvattaa omia kasviksia, ehkä jopa oma kurpitsa, omalla maalla! Tietysti saan tuolle omalle alueelle laittaa niin monta kukkaruukkua ja istutusastiaa kuin haluan ja saan mahtumaan, mikä on jo tyhjää parempi. Ehdottomasti parempi, kuin mitä tässä nykyisessä kämpässämme on mahdollista.

Olen niin innoissani, ja haluaisin muuttaa heti tältä istumalta! Oi, maaliskuu, juoksethan nopeasti?

Tagged ,

4 thoughts on “Hyvä on koti olemassa kun kaupungista tulee.

 1. Tosi paljon onnea uudesta kodista!!! Juuri vasta löysin blogisi ja kirjoitat niin ihanasti ja kauniisti elämästänne ja etenkin pikkuisesta EL:stä!

  Jos uuteen kotiinne pitää asentaa uudet lattiat, eikö sinne voisi samalla laittaa jonkun kovan lattiapinnan sen lattiamaton sijasta? Te kun tunnutte aika usein olevan kipeitä, niin pölyinen ja ties mikä homeinen lattiamatto ei kyllä ole mukavin pintamateriaali… Tosin lattiamatoilla taitaa siellä olla tärkeä lämmitysfunktio. Jossain australialaisessa sisustusohjelmassa vedettiin huolettomasti vanhan talon upean puulattian päälle lattiamatto. Jaiks!

  1. Kiitos, me ollaan tosi innostuneita uudesta kodista! Kunhan päästään muuttamaan sinne, niin ihan varmasti otan kuvia ja jaan niitä tänne blogiinkin, pääsette ihastelemaan niitä IHANIA ikkunoita! Oh ja kiitos hurjasti siitä, mitä sanoit kirjoittamisestani, lämmitti kovasti sydäntä <3 Kirjoittaminen on minulle elinehto, sitä kautta olen aina toteuttanut itseäni ja haluaisin kovasti kehittyä kirjoittajana, joten kaikenlainen palaute ja eritoten rakentava otetaan erittäin mielellään vastaan!

   Pitää muuten ehdottaa tuota vuokranantajalle! Minäkin nimittäin suorastaan VIHAAN noita kokolattiamattoja, eritoten kun ne ovat aina hyvinkin vaaleita – ei ikinä näytä puhtaalta, ei yhtään väliä sillä milloin viimeksi imuroi! Ja sitten kun englantilaisilla on tämä hyvin looginen tapa kävellä kengät jalassa sisälle.. Ja niitä kenkiähän pidetään sisällä jalassa. Ulkokenkiä. Äärimmäisen kummallista näin suomalaiselle! .. Ja meillä sentään ois ok-lattiat siihen, mutta .. Heh, taidan oikeasti soittaa huomenna vuokravälittäjälle ja ehdottaa, jos saisi kunnon puulattiat!

 2. Ooh, kuulostaa ihanalta tuo uusi koti! Olen tosi innoissani teidän puolesta! 🙂 Teethän uuden asuntopostauksen, kun olette päässeet muuttamaan? Olisi kiva lukea sitten!

  1. Juu, ilman muuta! En malta odottaa, että pääsen ottamaan kuvia siitä pihasta ja isoista ikkunoista ja ja…!!
   Enää vähän päältä kolme viikkoa!

Leave a Reply