Muut

Kootaan blogimaailman brittisuomalaiset yhteen!

Minun elämäni olisi niin kovin erilainen, jos en Internetin kätköissä olisi vahingossa kompuroinut Bournemouthissa opiskelevan suomalaisneitosen blogiin. En olisi osannut hänelle laittaa viestiä Facebookin kautta ilman tuota hänen kirjoituskokoelmaansa, enhän häntä olisi sieltä Facebookin maailmoista pystynyt löytämäänkään ilman hänen blogiaan! Kun taas ilman tämän tytön kanssa käytyjä upeita terapeuttisiakin keskusteluja aiheesta “suomalaisena Britanniassa” ja saamatta tietoa Facebookin “Bournemouthin suomalaiset” – ryhmästä, en olisi todennäköisesti tavannut muitakaan suomalaisia täältä. Minun maailmani ja kokemukseni kuin onnellisuustasoni olisivat siten ihan eri tasolla kuin ne nyt ovat. Olen ikuisesti kiitollinen, että satuin löytämään tuon kyseisen blogin ja sitä kautta aivan älyttömän ihanat ihmiset, ystäväni, jotka tietävät täsmälleen mistä puhun kun ihmettelen brittikäytäntöjä tai kummastelen, mistä voisin löytää täältä ruisjauhoja.

Niinpä idea tästä postauksesta lähti siitä pienestä ajatuksesta, että Britannia, kuten mikä tahansa muukin osa maapalloamme, on täynnä meitä ulkosuomalaisia. Melkeinpä minne tahansa minne vain Suomesta lähtee, siellä todennäköisesti on joku muukin oman maan kansalainen muilla mailla vierahilla. Jos siis vertaistukea ja suomalaista tukiverkostoa vieraalla maaperällä kaipaa, siihen on mahdollisuus. (Kannattaa muuten heti tarkistaa Facebookin hakutoiminnolla, jos sieltä löytyisi jo muiden ulkosuomalaisten pitämää ryhmää uudelta paikkakunnaltasi/asuinmaastasi! Jos ei muuta, niin huhuile ryhmässä nimeltä “Finnish, but not in Finland”. Britanniassa asustelevat, laittakaapa fb-hakuun “britanniansuomalaiset”!)

Haluaisinkin nyt koota blogiini listauksen kaikista aktiivisista brittisuomalaisten blogeista. Suomalaisista, jotka työskentelevät, opiskelevat tai muuten vaan asustelevat pitkäaikaisesti täällä Brittilandiassa, ja jakavat tuntojaan Internetin “päiväkirjoihin”. Jos tunnistat tästä itsesi, laitahan kommenttiin linkkiä tulemaan ja pieni kuvaus itsestä (mm. missäpäin asustelet) sekä tieto minulle siitä, saanko blogisi banneria käyttää sitten nämä blogit kokoavassa postauksessa! Tulen kirjoittamaan blogistasi pienen kuvauksen tottakai linkin kera.

Jos et itse kirjoita blogia mutta tiedät brittisuomalaisen aktiivisesta blogista, niin heitähän ihmeessä asiasta kommenttia myös! Mutta ilmoitathan silloin, että et itse ole blogin pitäjä.

Tiedän, että blogilistan kautta löytyy jonkin verran brittisuomalaisten blogeja, mutta käydessäni niitä lävitse jouduin surukseni huomaamaan, että suurin osa niistä oli a) kielimatkalaisten blogeja (jossa ei siis mitään vikaa itsessään ole! On vain eri asia käväistä kun pitkäaikaisesti asua) b) ei enää aktiivisia. Valitettavaa myös on, että kaikki blogithan eivät löydy tuolta listauksesta, joten päätin itse yrittää koota nyt niin hyvän listauksen kuin vain mahdollista.

Kuulostaako hyvältä? Ruvetaan hommiin!

Ai miksi?
Koska minulle minun oma blogini on antanut niin paljon, mm. juuri ystäviä – niin haluaisin jakaa sitä mahdollisuutta myös teille. Kuin myös kaikille tänne ihmelandiaan muuttoa suunnitteleville mahdollisuuden löytää sieltä omalta tulevalta kotipaikkakunnalta ihanaa, ymmärtävää kahvitteluseuraa!

Tarpeeksi jaariteltu? Laittakaahan siis linkkejä tulemaan!

Tagged , , ,

19 thoughts on “Kootaan blogimaailman brittisuomalaiset yhteen!

 1. mulla on vanha blogi opiskeluajoilta (jotain 2010-2013)http://englantiin.blogspot.co.uk/, paikka Lancaster/Bradford/Lontoo. Olen jättänyt sen vielä auki jos joku vaikka löytää sitä kautta tietoa opiskelusta Englannissa.

  nyt on uusi blogi kuvioissa, http://rennosti.tumblr.com/. Lähinnä arkijuttuja Lontoon lähistöltä. Olen rahoitusalan young professional, ollut Englannissa 4,5 vuotta. Mulla ei ole mitään kunnollista bannerijuttua mutta voit ottaa kuvakaappauksen tms, minkä moodin katsot olevan parhaan tarkoitukseesi.

  Anna

 2. champagnebaths.blogspot.com
  Lotta, 24. Asun Bathissa, tulin tänne ensin aupparina ja sit menin ja tapasin nykyisen poikaystävän ja jäin tänne! 🙂 2,5v täällä nyt asustellut… 🙂

 3. Juu kirjotin (intohimoisesti inhoten) uutta kotimaatani tehden listoja maiden eroista, pros and cons… kunnes elämä mullistui täysin ja tuli maailmaan vauva…sitten heti perään tuli toinen vauva. Ja arvata saattaa että blogin pito jäi, syystä että olen unohtanut salasanani. Mutta aikeissa on jatkaa heti kun onnistun hakkeroimaan itteni sisälle omaan blogiini (:D) ja jotkut pitivät blogia ihan hauskana eli laitan sen tänne. Vaarallapuolellatieta.blogspot.com

  Asutaan Lontoon yläpuolla, Essexin puolella. Brittimies ja minä…ja nyt kaksi lasta, yksi kumpaakin sukupuolta. Tulin tänne vuodeksi. Nyt tuli neljä vuotta täyteen. Tittidii…

  1. Piti tulla jo kommentoimaan että IHANA! Miekin aikanani tulin tänne vain vaihtariksi, piti olla vain 9 kk.. “Tittidii”…

 4. Kiva postausidea! Mäkin olen saanut paljon henkistä tukea ja apua muilta bloggareilta.

  http://www.londonpluslove.blogspot.com elikkä 27v Anna kirjoittelee South West Lontoosta, jonne muutti kohtalon johdattelemana syksyllä 2013 brittiläisen poikaystävän luo ja aloittelee parhaillaan sairaanhoitajan hommia brittityyliin. Auttelen mielelläni muita tänne aikovia ja alalle hakeutuvia 🙂

 5. Täällä yksi urheiluhullu ensimmäisen vuoden opiskelija Cambridgestä, suht koht “tuoreen” ja ennen kaikkea ulkoisesti karun näköisen blogin kanssa.. (iänikuinen projekti saada siitä silmiä hivelevämpi 😀 )

 6. Minulla on pääasiassa käsitöihin keskittyvä blogi; satunnaisesti jutut käsittelevät myös juoksua tai lapsia. Asun (ja bloggaan ;)) Readingissa; tänne muutettiin nelisen vuotta sitten miehen työn perässä.

 7. Aivan mahtava idea! Musta kuulostaa tosi ihanalta ajatus siitä, että voisin blogin kautta löytää uusia ystäviä! 😀 Olisi kyllä mahtavaa, jos tämän postauksesi kautta sen saisi linkattua johonkin tällaiseen verkostoon. Noita Facebook-ryhmiä karsastan, kun olen valitettavasti törmännyt joihinkiin suomalaisiin täällä, jotka ovat saaneet itseni melkein häpeämään sitä, että olen Suomesta. Onneksi kaikki eivät kuitenkaan sellaisia ole!

  Asun täällä Skotlannin puolella Aberdeenissa nyt kuudetta vuotta. Tulin tänne opiskelemaan, valmistuin ja jatkoin opiskelua. Nyt olen vähän hukassa mitä aion seuraavaksi tehdä, mutta minullakin on täällä parisuhde, joten en ainakaan vähään aikaan ole vaihtamassa maisemaa. Saat käyttää banneria, vaikka uudesta bannerista haaveilenkin. Jos teen uuden niin viitsitköhän vaihtaa sen myöhemmin, jos ehdit toteuttaa postauksen aiemmin? Mutta jos siitä on liikaa vaivaa, tuo nykyinenkin toki on ihan ok käyttöön. 😀

  Saat kirjoittaa, jonkun luovemmankin kuvauksen blogistani, jos haluat. 😀 Minulle se on tuollainen terapiablogi, jota käytän rohkaistuakseni puhumaan asioista, joista en olisi ennen uskaltanut puhua kenellekään. Kerron siellä elämästäni ja mielipiteistäni.

  http://raindeerpants.blogspot.co.uk/

 8. Ensinnäkin, blogisi on todella mainio ja olen lueskellut varmaan jo tunnin postauksiasi. Löytyi juuri blogilistalta.

  Oma blogini käsittelee Lontoota jossa asun sekä reissaamista maailmalla eli perus ulkosuomalaisen Enkku-blogi sekä reissutarinaa. Muutin Skotlantiin vuonna 2007 ja siitä lähtien olen ollut Britanniassa yhtä vuotta lukuunottamatta. Lontoossa nyt, voi olla että suunnitelma muuttuu ja etelämmäs Eurooppaan suunta parin vuoden sisällä. Blogin osoite on http://www.rantapallo.fi/lena

  Todella kiva idea koota yhteen UK:ssa asuvien suomalaisten blogeja 🙂

 9. Moikka,
  itse bloggaan toisen vuoden kielitieteen ja englannin kirjallisuuden opiskelijana Aberdeenista, Skotlannista. Blogissani on enimmäkseen pohdintaa kulttuurieroista, mutta myös paljon opiskeluistani ja töistäni ja totta kai myös sitä tasaista arkea. Kiva idea, että keräät blogilistaa ja saa tosiaan käyttää bannerissa. Blogin osoite on siis. http://minunaberdeenissa.blogspot.com

 10. Okei olen ihan alloittelija joten sielta ei viela loydy paljoa luettavaa enka oikein viela hallitse koko hommaa taysin, mutta oma blogi kasittelee (yllatys yllatys) minun elamaa netissa tavatun poikaystavan kanssa ja ajatus on etta kerron jonkin verran omaa tarinaa ja kokemuksia mutta miulla on myos paljon sanottavaa esim. Job Centre Plussasta, terveydenhuollosta, tyokokemuksia jne jne. Ja tietty maiden vertailua. Olen asunut Englannissa elokuusta 2011 saakka ja talla hetkella ravintolassa toissa mutta tarkoitus paasta yliopistoon niin pian kuin rahatilanne antaa myoten. Mutta tosiaan blogi on ihan uusi ja aloittelen vasta tata hommaa joten ala odota ihmeita. 😉

  http://andthenimetanenglishman.blogspot.co.uk/

 11. Liitynpä minäkin joukkoon. Blogia oon kirjoitellut lääkisopinnoista ja Englannin reissuista suunnilleen vuodesta 2004 asti
  Pysyvästi tänne pohjois Englantiin muutettiin vuosi sitten. Kirjoittelen kotiäidin elämästä, maaseutu arjesta ja toivottavasti vielä lasten kasvaessa lääkärin työstäkin. Taisit joskus blogissani piipahtaakin ja sitä kautta tänne löysin. Meillä on vauvalla kai melko lievä liikuntavamma ja senkin takia kiva blogistasi seurata millaista muilla on lasten kanssa, joilla on jotain erityistä haastetta.

  englanninelamaa2.blogspot.com

 12. Nyt vasta loysin taman blogin. Olen University of Readingissa opiskeleva kuvataiteilija, joka aloitti vaihto-opinnot syyskuussa. En ole valitettavasti tavannut ketaan Suomalaisia koululla tai Readingissa. 🙁
  En kuulu Facebookkiin, mutta jos joku huomaa taman viestin taalta, minuun saa ottaa sahkopostitse yhteytta!

  Tuli aika myohassa tama viesti, mutta kaipaan Suomea!

Leave a Reply