Viittomakieli

Viitotaan värit!

Aamukahvi juotu, mies lähtenyt töihin, Elsa nukkuu – hyvä hetki videoida se lupaamani väriviittomat – video? No, niinhän sitä voisi ajatella, ainoastaan että en ollut vielä yhtään hereillä, ja jännityskin vähän kupli masussa. Hihittelyksihän, “finnlish”ksi (enkkusuomeksi) ja sekoiluksi se meni, ja kovasti itseä hymyilytti kun työni tuloksen katsoin lävitse! Mutta näettepähän minut taas ihan aidoimmillani, vielä eilisen meikit naamalla (jep, unohdin pestä..), hiukset sentään kampasin että en ihan räjähtäneelle näyttänyt! Teknisiä ongelmiakin videoinnissa tottakai tuli, mutta minusta oli niin hauskaa seurata itseäni korjaamassa tilannetta että jätinpä sen teillekin katseltavaksi..

Ja huomasin sitten videota katsellessani että korjasin itseäni ihan turhaan, näköjään osasin ihan alun perin tehdä oikein mutta tokkurassani en sitä tajunnut.. Mutta ainakin selväksi tulee tuo käsien asento vihreässä ja ruskeassa! Aina pitää katsoa asiaa positiivisesti!

Ehkä seuraavalla kerralla syön aamupalaa itsekin ensin ennen videointia.. Ehkä.

Elsa tosiaan nukkui viime yön käytännössä putkeen (!), hän nukahti yöunilleen ongelmitta (!!!!) jo ennen yhdeksää illalla ja nukkua posotti yhtä kyytiä viiteen aamulla. Videoinnin aikaan otti tosiaan aamupalatorkkuja. Helpostihan sitä voisi luulla, että äitikin hyvien yöunien jälkeen olisi vähän virkeämmässä kunnossa, mutta höpsis – pönttö on entistä enemmän sekaisin, kun saikin unta enemmän kuin pariin päivään!

Tagged , ,

3 thoughts on “Viitotaan värit!

  1. Tämäkin videopostaus oli tosi kiva ja mielenkiintoinen! Viitoin samalla kun itsekin viitoit, kivaa oppia uusia asioita! Väreistä ei mikään ollut sama kuin suomalaisessa viittomakielessä. Kulta ja hopea-viittomat on tosi kivoja 🙂 Englannissa käsittääkseni aika monella on viittomanimessä kaksi viittomaa, kuten Rubylläkin. Suomessa taas usein on vain yksi viittoma. Aamutokkuraisuudesta tuli mieleen, että siellä viittoma “harmaa” tarkoittaa suomen viittomakielessä kahvia 😉

    1. Hahhah repesin tuolle kahville! Täällä kahvi viitotaan niin, että oikealla kädellä viitotaan kirjain c ja tehdään sillä suun edessä sama liike kuin kupista olisi ottamassa hörppyä ! 😀 Noihin viittomanimiin en ole vielä pahemmin perehtynyt, olisi kauhean kiva mm. muodostaa itselle joku viittomanimi – mutta se, miten se tapahtuu on vielä vähän auki.. 😀 Mikä siun viittomanimi on?

      1. Aika looginen viittoma kahville! 🙂 ainiin vaalea ja tumma-viittomat ovat suomessa samat ja ne myös tarkottaa päivää ja yötä. Viittomanimillä on yleensä mahdollisesti joku tarina ja usein joku kuuro/viittomakielinen keksii tai antaa viittomanimen. Mutta mikään ei estä itse keksimästä itselleen viittomanimeä. Mun viittomanimi viitotaan siten, että pikkusormi ainoastaan on pystyssä ja pikkusormi on leuan päällä (kämmen itseään päin) ja ja liu’uttaa alaspäin vähän matkaa ja sama liike vielä toisen kerran. En tiedä osasinko selittää ymmärrettävästi. Tämä viittomanimeni on lähellä “tutti”-viittomaa ja viittomanimeni tuli siitä, kun söin tuttia lähes kolmevuotiaaksi asti 😀

Leave a Reply