Lukemistani kirjoista

“Se on poika!”

Sain tämän lukunautinnon kirjailijalta itseltään lahjaksi, sillä olemme molemmat tahollamme käyneet hieman samantapaisia kokemuksia lävitse. Tämä ei siis suoranaisesti ole yhteistyössä tehty postaus enkä tästä saa mitään rahallista korvausta, vaan Facebookissa käytyjen ihanien yksityisten keskusteluiden tuloksena tämä upea ihminen päätti meitä, minua, muistaa kirjallaan.. Ja luvan kanssa tämä on kirjoitus tuosta saamastani lahjasta.

Lahjasta, jonka luin jo jonkin aikaa sitten, ja nyt harmittaa että en lukukokemukseni aikana tai suoraan sen jälkeen kirjoittanut mitään ylös. En ehtinyt. Kun kirjan ensimmäistä kertaa otin käsiini, tarkoitukseni oli lukaista sitä vain ihan vähäsen ja mennä sitten Rubyn kanssa pelaamaan jotain peliä, josta hän oli innostunut silloin. Mutta luinkin sitten vielä ihan vain vähän lisää. Vähän lisää. Ihan vain muutama sivu vielä. Ja vielä. Kunnes huomasin, että oli enää muutama hassu sivu jäljellä, ja niinpä luinkin sen sitten loppuun. Kertaistumalta.

Niin mukaansa tempaiseva tämä kirjailijan kokemuksista kertova kirja oli. Se herätti ihania muistoja raskausajasta, kaikista niistä omassakin päässä pyörineistä ajatuksista ja huolistakin, ja henkeä pidätellen luin odotusajan päätöksestä.. Koin monia tunteita lävitse lukuprosessin aikana, elin kirjoittajan mukana, muistellen noita samoja vielä hetki sitten itsekin käytyjä elämän etappeja… Ja eritoten tämä seuraava lainaus kirjasta salpasi hengitykseni ja nostatti kyyneleet silmiini.

Pelon hetkinä lohdutusta tuo kohtalon uskoni. Tämä lapsi on tarkoitettu juuri meille eikä kenellekään muulle. Niinhän sanotaan, että vanhemmat eivät voi valita lastaan, mutta lapset valitsevat vanhempansa. Haluan uskoa, että Marius on päättänyt tulla juuri meidän lapseksemme uskoen ja luottaen siihen, että me pystymme antamaan hänelle onnellisen elämän. Vaikeuksia ja surujakin tulee varmasti olemaan, mutta rakkaus, rajat, kannustus ja läsnäolo ovat aseemme kaikkea pahaa vastaan. Niillä pystymme toivottavasti antamaan pojalle vahvan ja terveen itsetunnon.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille, eritoten raskauden kokeneille tai sitä toivoville. Riippumatta siitä, ovatko vauvasi niin sanotusti neuvolakirjojen malliesimerkkejä tai ei. Tämä on kirja oikeasta elämästä. Ilman kiillotettua pintaa, vaan sitä itseään.

Jos olet lukenut tämän kirjan tai päädyit lukemaan sen kirjoitukseni ansiosta, jaathan kanssani lukukokemuksesi? Olisi ihana kuulla!

Tagged , ,

4 thoughts on ““Se on poika!”

 1. Hei! Kiitos tästä kirja vinkistä, kuullostaa todella kivalle ja lukemisen arvoiselle! Nyt täytyisi vain etsiä kirja käsiini! 🙂

 2. Kiitokset tästä lukuvinkistä. Täytynee katsoa jos jostain tämän saisin käsiini.

  Jokunen vuosi takaperin tein Anna Pihlajaniemen kirjasta Adoptiomatka kirja-arvostelun. Siinä on kanssa kirja, joka herätti paljon ajatuksia ja nosti tunteita voimakkaasti pintaan. Niin ja oli luettava kertaistumalta, kun ei sitä pystynyt laskemaan käsistä. Annalla on saman niminen blogi, josta voi hakea hieman esituntumaa kirjaan. Taisin aikoinaan bloginkin lukaissta kerralla läpi, ja tietysti nenäliinapaketin kera.

  http://niala-tajunnanvirtaa.blogspot.com/2011/07/anna-pihlajaniemi-adoptiomatka.html

  Jotenkin tuntuu itsestä kivalta kun, joku saa ne vaikeatkin asiat kirjattua ylös. Niistä kun on monesti toisillekin apua. Meidän kohdalla kävimme mieheni kanssa mielenkiintoisen keskustelun adopitiosta tuon kirjan jälkeen, vaikkei asia ollut silloin ajankohtainenkaan. Toisaalta nyt ei suotta stressaa jos ei raskaaksi tule, kun kaikki on puhuttu jo etukäteen. Puolensa siis kaikessa.

  Vaikka en ole tuota sinun lukukokemustasi vielä ehtinyt jakaa niin tuo siteeraus kirjasta on kyllä mahtava. Ja jotenkin kun tuon onnistuisi muistamaan sitten joskus.

  1. Suosittelen kyllä, eritoten jos raskaus onnistuu tai raskaudesta enemmänkin haaveilette.. Niinan ajatukset saattanevat kolahtaa, ainakin näin teki minulla! Kaikki ne huolet, ajatukset, pelot, toiveet.. Mitä raskausaikana, sitä ennen ja jälkeen jokainen käy tavalla tai toisella lävitse!

   Pitääpä muuten katsoa, jos saisin tuon kirjan jostain käsiini! Kiitos kauheasti lukuvinkistä ja blogilinkistä, pitää käydä vilkaisemassa! <3

Leave a Reply