Perhe-elämä

Mietteitä sairaalalta

Kyllä elämä sairaalalla on kuluttavaa. Vaikka kuinka yrittäisi suhtautua tähän kuin pakolliseen lomaan, jossa hoitajat vaihtavat lakanat ja huolehtivat vauvasta puolesta, tiskata ei tarvitse ja pyykätäkään ei, jos kotona puhtaiden pyykkien varasto on tarpeeksi iso… Hoitajat huolehtivat eritoten yöaikaan vauvan ruokinnat ja mitään huolta lapsenvahdista ei ole, jos päättäisi vaikka repäistä ja lähteä näiden sairaalatilojen ulkopuolelle vähän pidemmäksikin aikaa…

Mutta tämän loman jälkeen nimenomaan loma olisi tarpeen. Täällä peukaloita pyörittäessä ja vauvan hengitystä vahtiessa sitä huomaa haaveilevansa mitä jännemmistä asioista. Kuten tiskivuoren selättämisestä. Lattian pesemisestä. Imuroinnista. Siitä, että jokaisen vauvan hoitotoimenpiteen jälkeen ei tarvitse mennä sitä raportoimaan, tai tarvitse käydä kysäisemässä, onko ok tarjota tuttipulloa vähän ruoka-aikataulusta etuajassa. Että olisi taas oman arkensa mestarirouva.

Täällä sitä siis vielä ollaan, ja todennäköistä on että viettelemme sairaalan lämmöissä joulun pyhätkin. Elsa voi kuitenkin jo aikaisempaan nähden todella paljon paremmin, on virkeämpi ja on alkanut antamaan meille myös mitä suloisempia hymyjä! Niiden voimalla sitä jaksaakin taas eteenpäin. Olemme myös saaneet uusia diagnooseja tyttömme tilasta, mutta siinä sitä sitten onkin sen verran asiaa että paranee siitä tehdä ihan oma postauksensa aikanaan.

Dan vietti viime yön kotona, joten tänään on minun vuoroni nukkua ihan oman peiton alla ikiomassa sängyssä! Ja joulun yli jaetaan sairaalan yhden hengen vierassänky koko pariskunta, nätisti lusikassa..

Toivottavasti teidän joulunne menee vähän normaaleimmassa merkeissä!

Oikein rattoisaa aatonaattoa vaan kaikille!

893640_10152060783066211_1878627755_o

(Kuvassa muuten Elsa toljottaa koomatoosasta meikäläisen ehdotonta aaton perinnettä, Lumiukkoa! Täällä tv:tä voi katsella maksutta kello 7-19, minkä jälkeen siihen ilmestyy hintalappu. Tänä aamuna tyttö tuijotti silmät lautasen kokoisina Simpsoneita.. Ja nukahti. Ei vissiin osannut vielä moista arvostaa…)

Tagged , ,

1 thought on “Mietteitä sairaalalta

Leave a Reply