Raskaus

Innokasta odottamista ja muita vauvamasu-juttuja

Oikealla kyljellä masu tyynyllä tuettuna – ok. Puolittain selällään – vähän riippuu. Selällään nukkuminen ei vielä oikein luonnistu, vaikka kerran niin tulikin tehtyä. Tosin silloinkin tärkeää oli kylkeen hohkava lämpö Danista, joka auttoi nukahtamaan. Vasemmalla kyljellä.. jos masun saan kiinni Daniin. Kyljeltä kyljelle vaihtaminen saattaa herättää nipistystunteella alavatsassa – ei kiva. Nukkumisesta alkaa siis pikkuhiljaa tulla taidemuoto, jossa liikahtaminen voi tuottaa unesta havahduttavia tuntemuksia. Joskus tuntuu siltä, etten olisi nukkunut koko yönä, mutta sitten muistikuvat kummallisista unista vauvoista ja synnyttämisestä kertovat omaa tarinaansa.

29 + 5.
29 + 5.

Masu tänään lounasaikaan, selkä vähän mutkalla mutta idea tulee selville. Minulle on edelleen uutta, että minusta näkyy jo ulkopuolisellekin selvästi, ettei masu ole ihan vain syömällä hankittu. Perjantaina lääkäriä odotellessa minulle ojennettiin mainos vauvatavaramarkkinoista, jotka järjestetään tässä lähistöllä viikonloppuna; hyvä etten kysynyt, että mistä hän tiesi?

pakkaus

Tosiaan, torstaina saapui kauan kaivattu paketti, josta olin ehtinyt hihkua niin Danille kuin tämän vanhemmillekin – kertoen samalla heille jotain uutta. Britanniassa mitään vastaavaa kuten äitiyspakkausta ei hallitukselta tule odottaville vanhemmille, joten tarinani siitä kuinka laatikko itsessään toimii jopa vauvan ensipetinä otettiin uteliaina vastaan.

Paketti saapui aamusta, ja innokkaana ilmoitin asiasta heti aamukahvin jälkeen Facebookissa – mitä melkein välittömästi seurasi puhelinsoitto Danilta töistä. Mister Kärsimättömyys käski avata paketin hetimmiten ja ottaa sisällöstä kuvia, jotta hän näkisi jo työpäivänsä aikana mitä sieltä pakkauksen sisältä löytyykään.. Kieltäydyin, ja kerroin yli-innokkaalle miehelleni että avaisimme puketin yhdessä: olihan tämä kummallekin meille aivan uutta! Ennenkuin lähdin ystävättäreni luokse, raahasin pakkauksen makuuhuoneeseen piiloon ja kirjoitin hyvinkin ystävällisen muistutuksen laatikon päälle siitä, että miehellä ei olisi lupaa edes pikkaisen kurkistaa paketin sisälle ennenkuin minä olisin kotona! Ja hyvä että sisälle asti ehdin illalla, kun Dan jo kantoi pakkauksen keittiöön, otti veitsen esille ja ryhtyi tutkimushommiin.

vaihto   pakkaus1   puku

Pienenä tyttönä harjailin tuollaisella harjalla jo nukkien päitä!
Pienenä tyttönä harjailin tuollaisella harjalla jo nukkien päitä!

kasa

Viimeinen kuva kertoo lopputuloksesta: kaikki paketista tutkittu tarkasti ja aseteltu yhteen kasaan ja käsky kuului että “sinä voit nyt käydä kaikki lävitse” – eli siivota jäljet pois. Miehen suuri uteliaisuus oli tyydytetty, ja hänellä oli jo kiire tekemään oma postauksensa “todellisesta vauvalaatikosta” sosiaaliseen mediaan!

Paketissa oli muutakin kuin pelkästään äitiyspakkaus, sillä omat vanhempani olivat tehneet omat lisäyksensä lähettämällä mukana esimerkiksi vaipan vaihtoalustan, kirjan lastenhoidosta sekä lisää vauvanvaatteita, mistä siskoni lapset olivat kasvaneet jo yli. Ja näistä vaatteista aloin sitten Danin painavasta kehotuksesta valitsemaan tavaraa jo sairaalareppuun – mitähän kaikkea sitä tarvitsekaan sitten H-hetkellä ja sen jälkeen sairaalasta lähtiessä?

Ja nyt on ensimmäistä kertaa lääkäriä nähty Englannissa raskauden merkeissä, ja kaikki vaikutti normaalilta. Nyt sitten seuraavaksi on tulossa aika sokerilääkärille raskausdiabeteksen myötä ja sitten huhtikuussa ensimmäinen neuvola – enkä millään malttaisi odottaa seuraavaa ultraa! Haluan niin taas nähdä tämän innokkaan vatsani hytkyttäjän!


First time I’ve seen a doctor here in England because of the pregnancy, and everything seemed normal. Next I will be seeing a doctor for my gestational diabetes and then in April I will see midwife for the first time here. Apart from all that, the belly has been growing nicely and the other day the famous Finnish baby box arrived to ours with all the essentials you need to take care of a new-born. Dan was so curious and excited to open the package and explore everything in it, including the few extra bits added by my parents! Exciting times!

rakkaudellam

Tagged , ,

Leave a Reply