Perhe-elämä, Ruoanlaitto

Tyttöjen karjalanpiirakkailta!

Perjantaina  kämppä täyttyi suomalaisella tyttöenergialla ja iloisella leipomispuuhastelulla – tällä kertaa kokeilun alla oli tehdä karjalanpiirakat ihan alusta loppuun itse! Tarvikkeet puuhaan kerättiin nyyttärimeiningillä, ja taidettiinpa reseptinä seurata suurinpiirtein tätä. Mukana puuhassa oli myös innokas pikkuapulainen, joka tarmokkaasti ajoi isäänsä pois keittiönurkasta hihkumalla “tää on tyttöjen juttuja” ja osallistui varmasti jokaiseen työvaiheeseen mitä vain niiden piirakoiden tekemiseen liittyi.  Siinä me muut välillä päästinkin ihan vain ihastelemaankin toisen ujoa tekemiseniloa kahvimukit täynnä juhlamokkaa.. Ruby oli jo bussissa tulomatkalla tänne isälleen selittänyt miten hän ei halua katsoa mitään leffaa tai tehdä mitään muuta kuin olla tyttöjen mukana leipomassa – ja niin intopallona hän sitten odotti illallisen jälkeen että tytöt saapuisivat ja päästäisiin hommiin.
Ihana tyttö!

Koska suutarin pojalla ei välttämättä niitä kenkiä löydy, niin ei tämäkään leipurin tyttö mikään kokenut jauhopeukolo ole: tämä oli ihan ensimmäinen kerta kun meikäläinen kokeili tehdä rakastamiaan riisipiirakoita. En onneksi myöskään ollut ainoa suomalainen, jolta riisipiirakoiden tekemisneitsyys vietiin, mutta vielä suurempi onnenpotku oli, kun meistä löytyi kuitenkin se yksi kokenut konkari meitä muita auttamaan ja neuvomaan! Homma ei siis mennyt ihan pelkästään säheltämiseksi, vaan pian päästiinkin pöydän ääreen maistelemaankin kokeilumme tuloksia!

lauraruby

kadet karjalanpiirakka

Danin mielestä piirakat oli ihan “OK – mutta pitäisi olla makeampi”, Ruby – neljän piirakan innokas tekijä – natusti hiljaa syödä yhtä pientä ja sitten kuiskasi, että ei tykkää kuoresta. On se, britit ja heidän makeanhimonsa. Mutta me suomalaiset nautimme kansanherkustamme munavoilla ja.. ah. Ei sitä tunnetta voi vaan oikein sanoin kuvailla.  Pala Suomea kotona Englannissa, kera oman pikkuperheeni ja tyttöjen, jotka ymmärtää kun puhisee jostain brittikiemurasta.

En sitä osaa taas sanoa muuta kuin vain – kiitos kaikille.


As a bakers daughter I am useless with baking. So when my local Finnish friends came to bake with me it was the very first time I’ve ever attempted to make Karelian pies. Ruby eagerly made four of them, but when it was the testing time she quietly chew on the first bites and whispered then “I don’t like the skin”. Dan ate some but mentioned later how he would have preferred it to be sweeter. But those were the Brits of the house: us Finns were in heaven! Karelian pies just deliverers the taste of home.

rakkaudellam

Tagged , ,

Leave a Reply