Muut, Perhe-elämä

Ikinä ei tiedä, milloin se tapahtuu.

Vuosi sitten tänä päivänä elämäni muuttui.

Se oli maanantai-ilta. Tulin silloin viikonloppureissultani Lontoosta ja löysin opiskelija-asuntolan huoneeni veden vallasta. Rikkoutuneesta lämpöpatterista koko viikonlopun ajan suihkunnut kuuma vesi oli tuhonnut läppärini ja siinä ohella muutaman kirjaston kirjan, muusta omaisuudestani puhumattakaan. Olin matkasta väsynyt, ja ensimmäiset epätoivon kyyneleet valutin maatessani märällä sängylläni.

Kämppisteni ohjeesta otin yhteyttä asuntolan Welfare Officeriin, eräänlaiseen asuntolan opiskelijoiden etujen ajajaan ja huolehtijaan. Soitin hänelle itkuisen puhelun asuntolan ulkopuolelta, enkä mahtanut mitään kyynelille, jotka itsepintaisesti valuivat poskilleni. Puhelun jälkeen istuin asuntolan vastaanoton sohvalla odottelemassa. Oloni oli yksinäinen ja avuton. Minua pelotti. Kotini oli tuhoutunut, omaisuudesta puhumattakaan – missä mínä yöpyisin, kuka korvaisi kaiken tämän? En muista, mitä ajattelin ensimmäisenä hänen saavuttuaan paikalle; kyynelten läpi huomasin hänen kuitenkin olevan hyvännäköinen, ja mukava. Kun johdatin hänet katastrofipaikalle, tajusin ilmassa olevan sähköä mutta sen kummemmin meikäläisellä ei sytyttänyt. Yhtäkkiä vain jaksoin uskoa, että ehkä kaikki järjestyykin. Tämä Welfare Officer huolehti, että minulla oli kuiva paikka yöpyä ja että minulla oli muutenkin kaikki hyvin.

Ja kysyi minut muutamaa päivää myöhemmin ulos.

Näin vuosi sitten tänä päivänä Dan saapui elämääni. Eikä se huolehtiminen loppunut tuohon yhteen päivään.

Kiitos, Dan, tästä kuluneesta vuodesta.

dan

Miten kämpän kävi? Vuokraan kuulunut vakuutus korvasi minulle uuden läppärin, ja koska vesivahinko ei johtunut minusta, sain takuuvuokran kämpästä takaisin kesällä. Dan auttoi minua ottamaan yhteyttä oikeisiin tahoihin ja kaikki meni sitten ihan hyvin.. Monessakin mielessä.


A year ago my life changed it’s course forever. I had spent a weekend away from my student flat and found it flooding. The radiator had blown up and sprayed steaming hot water all over the place, destroying not only the furniture but all my stuff too, including the laptop. I was adviced to contact the buildings Welfare Officer, so I did. I called Dan, I met him at the student halls reception and showed him the mess that used to be my room. He ensured I had a dry and warm place to sleep the night and adviced who to contact the following morning. When everything was sorted couple days later, he asked me out.

Thank you Dan for taking care of me. I love you.

rakkaudellam

Tagged ,

Leave a Reply